TV-kok med opfordring til danskerne

11/04/2023 10:11

|

Thea Andersen

Claus Holm i årets T-shirt fra VI CYKLER TIL ARBEJDE Foto: PR Cyklistforbundet
Den kendte TV-kok Claus Holm opfordrer danskerne til at cykle for livet.

Mest læste i dag

- Jeg begyndte at cykle, fordi jeg gerne ville have et bedre liv, og det har jeg fået nu: Cyklen har reddet mit liv. Tankerne bliver rene, hjertet og lungerne fyldt, og kroppen har det bare godt bagefter. For hvert trin, du træder, får du det bedre, siger TV-kokken Claus Holm.

Claus Holm har valgt at være ambassadør for årets VI CYKLER TIL ARBEJDE kampagne fra Cyklistforbundet og hepper på de mange tusinde danskere, der hvert år melder sig til.

Det skriver Cyklistforbundet i en pressemeddelelse

- Jeg er ambassadør for kampagnen, fordi jeg elsker ALT ved at cykle og ønsker, at mange flere kan opleve cyklens mange fordele på egen krop og sjæl, siger Claus Holm og tilføjer:

- Jeg sagde bl.a. ja, fordi jeg ligner den almindelige dansker: Jeg har mave, jeg har ikke noget hår på hovedet, og jeg har masser af undskyldninger for ikke at cykle.

Cyklistforbundets forårskampagne, VI CYKLER TIL ARBEJDE, kører i hele maj, og spreder cykelglæde på arbejdspladser, hjemmekontorer og cykelstier i hele Danmark. Man deltager på hold à 2-16 kollegaer.

Det gælder om at cykle flest mulige dage. Hver dag på cyklen giver point i lodtrækningen om præmier til hele holdet. Hovedpræmien i årets kampagne er Gazelle elcykler til alle på det vindende hold. 

- At sætte sig i sadlen og cykle har så store positive sundhedseffekter, at lægerne næsten burde udskrive det på recept. Sundhed er en af mange gode grunde til at deltage i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Hvis man er inaktiv, kan man se en sundhedsmæssig effekt efter bare en times cykling om ugen, siger Cyklistforbundets direktør Kenneth Øhrberg Krag og fortsætter:

- Blandt andet derfor er vi utrolig glade for, at Claus Holm vil være vores ambassadør. Mange tusinde danskere har fulgt med i TV 2’s serie, Fem Fede Kokke, og set hvordan Claus Holm og de andre deltagere kæmper for at blive sundere. Fællesskab virker og motiverer, og sådan er det også i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Det er både en sjov og social dyst, du har med dine kollegaer, og en hyggelig måde at få nogle sundere vaner på.

Der er åben for tilmelding på vcta.dk.

Hver kilometer tæller

Claus Holm cykler gerne ture på flere hundrede kilometer, men understreger, at hver kilometer, man cykler, tæller.

- Det vigtige er at komme i gang, og det kan godt være på en gammel ’havelåge’ til en start. Kom ud og mærk vinden og solen og oplev, hvor godt du har det bagefter. Og husk, jo længere du cykler, jo mere kan du nyde et godt stykke kage.

Claus Holm vil som ambassadør blandt andet komme med opskrifter på god cykelmad og sunde kager til efter cykelturen til deltagerne i VI CYKLER TIL ARBEJDE.