TV 2 dropper dokumentar om sexisme: Det er da fuldstændig forrykt

14/01/2021 10:29

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

I et interview med SE og HØR har nyhedschefen på TV 2 afsløret, at man ikke vil færdiggøre en dokumentar om sexisme, på trods af at en undersøgelse af netop sexisme kun lige er blevet lukket.

”Det er da fuldstændigt forrykt, hvis man vælger at droppe den dokumentar. Den har jo om noget vist sig at have sin berettigelse efter to gamle han-elefanter er faldet,” – Så kontant er udmelding fra en anonym TV 2-kilde til SE og HØR, efter det er blevet offentliggjort at mediets egen dokumentar om sexisme sløjfes.

Umiddelbart virker det ellers som et rigtig fint tidspunkt at lave netop sådan en dokumentar, efter TV 2 med fyringer af tv-værter Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo som resultat af en intern undersøgelse, har skabt stor debat.

SE og HØR lavede i forbindelse med aflysningen af dokumentaren et interview med nyhedschef for TV 2, Jacob Kwon.

”Det er fordi vi overordnet set ikke mener, det er troværdigt, at vi undersøger os selv på den her måde. Vi mener ikke at det er journalistisk hensigtsmæssigt, at det er kolleger, der skal undersøge andre kolleger, som skal interviewe andre kolleger,”

Nyhedschefen er dog hurtig til at afvise, at annulleringen af programmet ikke har noget med de to foregående sager om sexisme eller krænkende adfærd at gøre. Jacob Kwon understreger at den advokat-undersøgelse der har foregået på TV 2, intet har haft med dokumentaren at gøre.

 Samtidig afviser nyhedschefen dog ikke, at sexisme har været et problem på gangene i TV 2:

”Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed, at TV 2 har haft et problem med sexisme. Det synes jeg er temmelig velkendt efterhånden i den brede befolkning. Så selvfølgelig er der jo forhold på TV 2, som i den her sammenhæng vil være relevant at kigge på,”

Jacob Kwon gør det tydeligt til sidst i interviewet at det er et spørgsmål om troværdighed, der har spændt ben for projektet, og ikke de nylige sager om sexisme.

”Det er altså nu engang min vurdering, at vores troværdighed ikke kan holde til, at vi undersøger os selv,”