Truede Mette Frederiksen: Nu kan han ryge i fængsel

15/03/2021 12:03

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En 38-årig mand, der har truet statsminister Mette Frederiksen, kan nu ende i fængsel.

En 38-årig mand blev lørdag anholdt og sigtet for navngivne trusler. Hans trusler var rettet direkte imod hhv. Mette Frederiksen, sundhedsminister Magnus Heunicke, rigspolitichef Thorkild Fogde og Nye Borgerliges partileder Pernille Vermund.

Manden fremsatte de konkrete, mundtlige trusler i et 26 minutter langt video-manifest, som han delte på det sociale medie Facebook. Det oplyser Matias Arvidsen, der er politikommissær i Nordsjællands Politi, ifølge Ekstra Bladet

"Manifestet, eller hvad vi nu skal kalde det, blev lagt ud omkring klokken 16.45, og det var hele vejen igennem manden selv, der var i billedet og talte, forklarer efterforskningslederen, der fortæller, at manifestet hurtigt blev fjernet af myndighederne," sagde han. 

Derudover uddybede Michael Quist, der er anklager i Nordsjællands Politi, ved at fortælle, at manden, der er af libysk oprindelse, ikke blot er sigtet for trusler om vold efter straffelovens paragraf 119, stk. 1, men også den særlige corona-paragraf 81d. 

Forbrydelser om trusler har en strafferamme på op til otte års fængsel. Da han også er sigtet efter corona-paragraffen, kan en fordobling af strafudmålingen potentielt komme på tale. 

Ville jagte Mette Frederiksen

Den 38-årig mand blev søndag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Helsingør. 

I denne forbindelse forklarede han, at hans motiv bag videoen var at hjælpe Danmark med at blive åbnet op igen. Endvidere fortalte han, at han havde til hensigt at jagte de personer, der var navngivet i hans video. Samtidig sagde han, at de burde vide, hvad der lå i den formulering. 

Manden er af den opfattelse, at myndighedernes håndtering af coronapandemien er skadelig for samfundet. 

"Han sagde ikke direkte, at han ville slå ihjel og afviste at der var tale om trusler. Men dommeren nåede frem til, at der er en særligt bestyrket mistanke om, at han er skyldig. Han udgør dog ikke efter dommerens mening en nærliggende fare her og nu, og derfor blev han løsladt efter afhøringen," lød det ifølge Ekstra Bladet også fra anklager Michael Quist. 

Desuden fortæller Michael Quist, at truslerne mod førnævnte personer blev fremsat, mens den 38-årige mand var indlagt på Nordsjællands Hospitals psykiatriske afdeling i Hillerød. 

Anklageren mener dog ikke, at det spiller nogen rolle i sagen, hvorvidt han var psykisk syg eller ej. Michael Quist mener nemlig, at en sådan person også kan finde på at gøre alvor af sine trusler. 

Anklager Michael Quist blev i øvrigt udsat for nedsættende påtale under en pause i grundlovsforhøret, hvor han blev kaldt 'en klovn' af tiltalte, som dernæst udtalte flere skældsord. Det resulterede i, at han blev sigtet for forhånelse mod en person, der passer et offentligt embede.

Da retsmødet var overstået, blev han kørt tilbage til psykiatrisk afdeling i Hillerød.