Trist nyt fra Netflix: Nu er det slut

13/10/2023 19:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Efter mange år er det slut.

Mest læste i dag

I en æra, hvor streaming er blevet synonymt med fornøjelse, er det nemt at glemme, at Netflix engang udgjorde en simpel postordretjeneste for dvd-film.

Ikke desto mindre markerer den 29. september 2023 afslutningen på dette kapitel. Netflix udsender nemlig sine allersidste dvd-udlejninger til amerikanske kunder, hvilket markerer afslutningen på en epoke i den digitale underholdningsrevolution.

Dette bemærkelsesværdige øjeblik deles med offentligheden i en YouTube-video, som du kan se nederst i denne artikel.

Netflix opstod for et kvart århundrede siden med en vision om at tilbyde dvd-film via post til filmelskere, der foretrak at nyde dem i deres eget hjem. Denne forretningsmodel, der engang var banebrydende, har nu måttet vige for streamingtjenester, der domineres af sværvægtere som Disney+, HBO Max og Apple TV+.

Ifølge statistikker blev der udsendt mere end 5,2 milliarder dvd-udlejninger siden begyndelsen.

Den allerførste film, der nogensinde blev udsendt, var Tim Burton's 'Beetlejuice' fra 1988.

I 2011, året hvor Netflix satte rekord med hele 4,9 millioner dvd-udlejninger på en enkelt dag, havde de også 20 millioner kunder. Dette skete blot fire år efter indførelsen af streaming.

Nu synger dvd-æraen dog på sit sidste vers.

Så mens vi tager afsked med dvd'erne, siger vi samtidig tak for de minder og den innovation, de bragte med sig. Dette minder os om, at selv i en digital tidsalder er det værd at ære de rødder, der har været med til at forme vores nuværende virkelighed.

Du kan se videoen, hvor Netflix hylder sin egen begyndelse, nedenfor: