Trist nyhed for Bilka: Fanget i kæmpe brøler efter salg af 'farlig' varer

24/10/2023 10:31

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Bilka-butikken blev fanget i en kæmpe brøler.

Mest læste i dag

Bilka har gradvist opnået høj anseelse blandt mange danske kunder, der regelmæssigt besøger hypermarkedet. Selvom der normalt sjældent er grund til at klage over den populære Bilka, er situationen helt anderledes denne gang.

Dette skyldes Bilka's mislykkede forsøg på at fjerne farlig karamelsirup fra hylderne i deres Kolding-afdeling, hvilket har resulteret i en betydelig bøde på 80.000 kroner og en negativ vurdering fra Fødevarestyrelsen.

For nogle måneder siden blev karamelsiruppen fra Fabbri tilbagekaldt, da den potentielt kunne gære og udgøre en fare for forbrugerne. På trods af dette fandt Fødevarestyrelsen stadig nogle flasker af den tilbagekaldte sirup på hylderne, da de besøgte Bilka i Kolding den 12. september.

Jacob Krogsgaard Nielsen, der er ansvarlig for pressekontakt hos Salling Group, ejerne af Bilka, udtaler: "Vi undskylder for fejlen, da nogle flasker simpelthen blev overset." Han fortsætter med at sige, "Vi mener dog ikke, at overtrædelsen står i forhold til en så betydelig bøde, som svarer til straffen for at forsætte med at sælge en yderst farlig fødevare bevidst."

Bilka argumenterer for, at produktet ikke udgjorde en sundhedsrisiko, men blot var uegnet til forbrug, og de stiller spørgsmålstegn ved, om en bøde på 80.000 kroner er rimelig i denne sammenhæng, hvilket rapporteres af Jydske Vestkysten.

Alligevel må Bilka acceptere konsekvenserne af denne uheldige hændelse. Det er dog ikke første gang, at butikker under Salling Group er blevet pålagt bøder, fordi de ikke har fjernet tilbagekaldte varer fra hylderne. I august modtog Føtex i Esbjerg også en bøde på 80.000 kroner for at have undladt at trække en mousserende vin tilbage, og det samme skete to gange for Bilka i Sønderborg i 2017 og 2018, begge gange med bøder på 80.000 kroner som resultat.