To Omikron-symptomer der slår til, før du tester positiv

10/02/2022 07:30

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Omikron er en mildere sygdom, hvor de fleste mennesker lider af forkølelseslignende symptomer.

Omkring 20 symptomer er regelmæssigt blevet registreret af personer smittet med covid.

Disse omfatter løbende næse, hovedpine, ændret lugt og oversprungne måltider.

Det er især nyttigt at vide, hvilke symptomer de har, når de er inficeret med varianten, da det hjælper andre med at lede efter spor, at de også kan være syge.

NHS angiver stadig en ny vedvarende hoste, tab af smag og lugt og en høj temperatur som nøgletegnene på Covid.

Men der er to symptomer, som du måske forveksler med hverdagssygdomme, der kan opstå, før du tester positiv.

TRÆTHED
Træthed har været et kendetegn ved Covid gennem alle varianterne, og forskning har vist, at det faktisk rammer kvinder hårdere.

En meningsmåling fra Web MD spurgte brugerne, hvor ofte de havde træthed fra 23. december til 4. januar.

En tredjedel af mændene sagde, at de havde lidt med det, men 40 procent af kvinderne rapporterede, at de kæmpede med at føle sig trætte på grund af Covid.

Da Omikron dukkede op i Sydafrika, var et af hovedsymptomerne træthed.

Dr. Angelique Coetzee, en privat praktiserende læge og formand for South African Medical Association siger, at de vigtigste symptomer på Omikron i de tidlige stadier var træthed, kropssmerter og hovedpine.

En anden ekspert siger, at det kan være svært at skelne, om træthed skyldes Covid-19 eller ej, da folk nogle gange kan lægge det til andre livsstilsfaktorer.

Undersøgelser har vist, at træthed er til stede i 62 procent af Covid-tilfældene.

Dr. Sachin Nagrani, ekspert i infektionssygdomme, siger, at det er defineret som ekstrem træthed som følge af mental eller fysisk anstrengelse eller sygdom.

"Som et akut symptom, mens ny træthed kan være en tidlig markør for en Covid-19-infektion, kan trætheden nemt skyldes en anden årsag.

"Det er også vigtigt at huske, at mange tilfælde af Covid-19 slet ikke har nogen symptomer, hvilket er en af ​​grundene til, at det er blevet ved med at sprede sig så let," siger han til Good Housekeeping.

Svimmelhed/besvimelse
En ny rapport fra Tyskland har antydet, at besvimelsesanfald kan være et tegn på Omikron.

Læger i Berlin har fundet en sammenhæng, efter at en 35-årig kom på hospitalet med tilbagevendende besvimelsesanfald - som derefter testede positiv for Covid.

De siger, at infektionen udløste besvimelse i dette tilfælde, når det normalt er forårsaget af lav blodgennemstrømning til hjernen.

Avisen Ärztezeitung rapporterer, at lægerne ser en "klar sammenhæng" mellem infektionen og besvimelsesanfaldene, kendt som synkope.

De siger, at det kunne skyldes tre årsager - "de reproducerbare omstændigheder, hvorunder synkopen manifesterer sig, den klare kronologiske sammenhæng mellem symptomerne med en SARS-CoV-2-infektion og fraværet af egenskaber, der indikerer en strukturel hjertesygdom."

Nogle typer virusinfektioner kan forårsage svimmelhed efter at have påvirket det indre øre og nerverne der.

Covid-patienter har angiveligt også kæmpet med besvimelsesanfald som senfølge.

Data fra Italien, Spanien og Portugal har fundet ud af fra mere end 14.000 Covid-patienter, at 4,2 procent fortæller, at de havde følt de skulle besvime eller er besvimet i den tidlige fase af infektionen.

Det ser ud til at påvirke mennesker over 60 år hyppigere.