Tilbagekalder populært legetøj: Kan være livsfarligt

17/10/2023 13:04

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
På grund af en teknisk fejl advarer producenten om, at brugerne kan udsættes for alvorlig fare.

Mest læste i dag

Fremstilleren Future Motion har annonceret tilbagetrækningen af deres Onewheel-elektriske løbehjul i en officiel pressemeddelelse.

Dette skridt blev taget som følge af en teknisk fejl i det elektroniske skateboard, som forårsager, at det mister balancen, når forskellige grænser overskrides, såsom at køre for hurtigt. Som konsekvens heraf er brugerne i fare for at blive kastet af skateboardet, især når de allerede bevæger sig med betragtelig hastighed.

Producenten advarer derfor om potentielt alvorlige og i nogle tilfælde livsfarlige ulykker. Dette skridt kommer efter fire tragiske dødsfald, der blev tilskrevet disse tekniske problemer, og som opstod i perioden fra 2019 til 2021.

I november 2022 blev Future Motion irettesat af den amerikanske myndighed for forbrugersikkerhed, CPSC. På det tidspunkt afviste virksomheden alle anklager.

De hævdede i en tidligere meddelelse, at "Onewheel-elektriske skateboards er sikre, når de anvendes med sund fornuft og i overensstemmelse med sikker kørselspraksis, hvilket gælder for alle boardsportsgrene."

For de øvrige produkter fra producenten, nemlig Onewheel GT, Pint X, Pint og XR, vil der inden for de næste seks måneder blive udgivet en softwareopdatering for at afhjælpe problemet. Desværre kan Onewheel og Onewheel+ -modellerne ikke modtage den samme opdatering og vil derfor blive tilbagekaldt.

Hvis du ejer en af disse nu tilbagetrukne produkter, vil du i stedet blive tilbudt en rabat på 700 kroner til køb af et nyt skateboard.

Onewheel er distribueret og solgt i mange lande og har især vundet popularitet på det europæiske marked, herunder i Danmark.

For at få et indtryk af Onewheel-køretøjet, kan du se en præsentationsvideo her: