‘The Simpsons’ slår en af deres oprindelige karakterer ihjel: Han har været med i serien i over 35 år

03/05/2024 21:05

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: The Simpsons
Et velkendt ansigt på Moes bar, denne indbygger i Springfield har ventet mere end 700 episoder på at fortælle sin historie.

Mest læste i dag

Tv-serien "The Simpsons" er velkendt af mange årsager: dens sarkastiske og underholdende tone, originale plot og ikke mindst dens brede spektrum af excentriske karakterer.

Fra familien bestående af Bart, Homer, Marge, Lisa og Maggie til medlemmerne af skolen og Moes bar, er Springfield, som Matt Groening har skabt, en af de mest ikoniske byer på tv.

Det er den også fordi den har kørt over flere årtier, mere end 700 episoder, og er i øjeblikket i sin 35. sæson, mens den forbereder sin næste.

Med så mange historier og karakterer involveret, var det uundgåeligt, at nogen til sidst ville forsvinde, og det er præcis, hvad der er sket.

Det interessante er, at det skete med en karakter, der har været der fra starten, selvom ikke alle havde lagt mærke til ham.

Måske fordi han ikke tiltrak sig meget opmærksomhed, måske fordi han ikke havde mange replikker i serien, eller måske fordi det bare blev antaget, at han altid var der, i baggrunden, som fyld.

Det drejer sig om Larry Dalrymple.

Manden med de brune bukser, blå sweater, orange jakke og lidt hår, kendt for at være en stamgæst på Moes bar. Dalrymple kan faktisk altid ses, når en af karaktererne nærmer sig baren eller interagerer med noget relateret til baren, aktiviteter som andre karakterer som Barney, Lenny, Carl eller selve Moe også deltager i.

En karakter, der har været der fra begyndelsen, og som seerne egentlig ikke vidste noget om.

I hvert fald indtil den seneste episode, der er blevet sendt til dato, hvor vi lærte hans historie at kende, men desværre også hans død.

Foto: The Simpsons

Hans sidste episode

Det tog mere end 700 episoder at lære Larry Dalrymples liv at kende, som fortælles i episoden 'Cremains of the Day'.

Her ser vi, hvordan Moe forsøger at jage sine stamgæster ud af baren med kosteskaftet, men da han kommer til Dalrymple, finder han ud af, at han er død.

Gruppen indser i det øjeblik, hvor lidt de vidste om deres drikkekammerat, og ved begravelsen er ikke engang præsten, Reverend Lovejoy, i stand til at sige et par ord, fordi han ikke kendte afdøde.

Selv Marge bebrejder Homer for ikke at vide noget om Larry efter at have tilbragt så meget tid sammen med ham.

Det er i det øjeblik, gruppen beslutter at tage på en rejse for at sprede Larrys aske.

En bilrejse, hvor de begynder at genoplive alle de historier sammen med ham, men også indser, at de undertiden lod ham i stikken.

Imens blander Fat Tony og hans gangstere sig, da der blandt asken er nogle safirer, som Larry havde gemt i sin mave. Rejsen ender med gruppens forsoning med Larrys ånd og med sig selv.

En karakter, der i den originale version blev spillet af den samme stemmeskuespiller, der giver stemme til Mr. Burns, Smithers og endda Ned Flanders (Harry Shearer), og som nu vil blive bemærket af mange flere seere.