Syv gange så farlige som cykler: Ny lov om elløbehjul

28/12/2020 09:39

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Siden de berømte og berygtede elløbehjul kom til landet, har de ofte været emne for debat og kritik.

Rigtig mange danskere har prøvet en tur på de elektriske løbehjul der befinder sig rundt om i landets store byer, og måske lige så mange, hvis ikke flere, har en holdning til dem.

For elløbehjulene der i stor grad lejes i korte perioder og af mange bruges som et alternativ til cyklen, har skabt en hel del problemer i byerne hvor man finder dem.

Med en maxhastighed på cirka 20 kilometer i timen har løbehjulene været centrum for en hel del ulykker, spritkørsel, og ikke mindst fyldt meget i bybilledet, hvor borgere ofte har kunne finde henkastede løbehjul mange uhensigtsmæssige steder.

Det har betydet mange lokale regler for hvordan løbehjulene skal indgå i trafikken i diverse byer, men nu har transportminister Benny Engelbrecht offentliggjort en lov, der fra årsskiftet ’21-22’ vil træde i kraft på landsplan.

” 7 gange større risiko for uheld på elløbehjul som på cykel, så fra den 1. januar 2022 bliver det lovpligtigt at have hjelm på, når man kører på motoriseret løbehjul og andre små motoriserede køretøjer,” – Skriver ministeren på sin twitterprofil.

Det bliver altså fra 1. januar 2022 lovpligtigt at bruge hjelm når man benytter sig af de lettilgængelige løbehjul, præcis på samme måde som når man cykler. Grunden til det er de mange ulykker hvor løbehjul har været involveret, og det antal skal ned, lyder det fra ministeren.

” Vi er nødt til at gøre noget for at vende udviklingen, så færre kommer til skade. Derfor har jeg besluttet at indføre et krav om, at alle, der kører på motoriseret løbehjul, skal bruge hjelm,”