Svensk professor: Danmark har håndteret corona bedre end Sverige

23/12/2020 12:21

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En svensk professor mener, at Sverige bør følge Danmarks eksempel og måde at håndtere corona på.

Det er den svenske professor, Bjørn Olsen, der er en af Sveriges førende eksperter i infektionssygdomme ved Uppsala Universitet.

Han har et interview med den svenske avis Aftonbladet forklaret, at han mener Sverige bør følge Danmarks eksempel, og lukke samfundet ned for at hindre yderligere coronasmitte – Det skriver B.T.

Dér er det Mette Frederiksen, som bestemmer

Derudover mener professoren også, at den danske regering har håndteret coronakrisen bedre, og været meget mere synlige end den svenske regering.

” Danskerne er vant til at adlyde. Dér er det Mette Frederiksen, som bestemmer. Hun bruger sine sundhedsfaglige eksperter som netop sundhedsfaglige eksperter, ikke som stand-in for statsministeren. Alle politikerne i Sverige gemte sig bag Folkhälsomyndigheten længe, og det er først nu, at politikerne selv er begyndt at træffe beslutninger, når det ser skidt ud,” – Siger Bjørn Olsen til Aftonbladet.

Under langt størstedelen af coronakrisen har det været Folkhälsomyndigheten, der med statsepidemiolog Anders Tegnell i spidsen har været frontfigurer for kampen mod corona i Sverige, mens regeringen har stået i baggrunden.

Det har dog ændret sig en smule hen over efteråret, da den svenske regering nu er kommet mere på banen, og det var regeringen der sidste uge offentliggjorde en række skærpede restriktioner. Noget svenskerne ellers ikke har oplevet særligt meget af.

Hvert fald ikke sammenlignet med danskerne.