Sundhedsvæsenets fagforbund med fælles opråb: Vores medlemmer er ekstremt pressede

15/12/2020 08:11

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Lægernes, sygeplejerskerne og sundhedshjælpernes fagforbund er gået sammen op et fælles opråb om hjælp, efter at mange medlemmer føler sig presset til det yderste.

Der er lige nu så stort et pres på de ansatte i sundhedspersonalet, at fagforbund nu anbefaler at alle ikke nødvendige behandlinger udskydes, til når antallet af coronasmittede og indlagte er faldet igen – Det skriver Politiken.dk

Desværre ser det ikke ud til at sundhedspersonalet kan få sig en velfortjent puster. Smittetallene bliver bare ved med at stige og julen nærmer sig, hvilket næsten med garanti betyder endnu flere smittede og indlagte.

Vi har aldrig set noget lignende

Ifølge Politiken forklarer de tre fagforbund at medlemmerne er udkørte, og beskriver følelserne blandt deres medlemmer som stress, vrede, gråd og frustration.

” Vi har aldrig set noget lignende. Vi oplever, at vores medlemmer er ekstremt pressede, og vi får meldinger om sygeplejersker, der bryder sammen på arbejdet. En af konsekvenserne er, at det lige nu ikke er muligt at besætte nødberedskabet på coronaafdelingerne flere steder i landet ad frivillighedens vej, fordi sygeplejerskerne ikke har lyst til at melde sig. De er udkørte og har ikke mere at give af,”

Sådan udtaler Anni Pilgaard, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd, sig til Politiken.