Sundhedsstyrelsen med vaccinenyt

09/03/2022 09:24

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

En række eksperter skal fremover rådgive Sundhedsstyrelsen om nationale vaccinationsprogrammer i et nyetableret Vaccinationsråd.

Vaccination mod smitsomme sygdomme, herunder særligt vaccination af børn, er en grundsten i indsatsen for at fremme folkesundheden. Derfor er det vigtigt, at Sundhedsstyrelsen modtager bred faglig rådgivning i beslutninger om nationale vaccinationsprogrammer. Det gælder for eksempel børnevaccinationsprogrammet og for tilbuddene om vaccination til risikogrupper, som ved vaccination mod influenza og covid-19.

De nationale vaccinationsprogrammer er en af Sundhedsstyrelsens kerneopgaver. Derfor skal det nye Vaccinationsråd med en bred faglig tyngde styrke den rådgivning, som Sundhedsstyrelsen modtager.

”Gennem udrulningen af covid-19 vaccinationsprogrammet har vi løbende fået værdifuld faglig rådgivning fra en række eksperter og faglige arbejdsgrupper. De gode erfaringer vil vi gerne bygge videre på og arbejde med på en mere kontinuerlig og systematisk måde. Derfor er jeg meget glad for, at vi har fået dygtige fagpersoner med om bord i det nye råd”, siger Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen.

Det nye Vaccinationsråd er bredt sammensat på baggrund af erfaringerne fra pandemien, og repræsenterer fagligheder inden for etik, sundhedsøkonomi og adfærdsforskning.

Vaccinationsrådet skal bidrage med bred og højt kvalificeret faglig rådgivning og erfaring i relation til vaccination. Desuden skal rådet sikre, at Sundhedsstyrelsen træffer sine beslutninger på vaccinationsområdet på et veloplyst grundlag og med forskellige faglige perspektiver repræsenteret.

En af de første store opgaver for Vaccinationsrådet bliver at rådgive om efterårets vaccinationsindsats mod covid-19. 

Rådets medlemmer er rådgivende, og det er Sundhedsstyrelsen, der udarbejder endelige anbefalinger.