Desperate forældre tager deres børn med til udlandet på grund af Omikron-frygt.

De seneste data afslører, at mere end 500 Covid-positive børn blev indlagt i denne uge i Storbritannien.

Chris Salt, 41, og konen Glad, 43, fra Essex, håber at tage børnene Chloe på syv og Luke på fem til Frankrig for at få dem vaccineret.

Desperate forældre tager deres børn med til udlandet på grund af frygten for, at omikron vil rive igennem skolerne, når børn vender tilbage i denne uge.

Kun sårbare fem til 11-årige kan få vaccinen i Storbritannien, i modsætning til i USA og det meste af Europa.

Forældre kører derfor tusindvis af kilometer for at få unge vaccineret steder som Frankrig og Italien.

Eksperter frygter, at den nye variant er farligere for børn – og advarer om kaos, da skolerne vender tilbage i denne uge.

Forskere siger, at mere end en million børn kan blive inficeret med den nye variant med potentielt ødelæggende konsekvenser.

Mere end 500 Covid-positive børn blev indlagt i denne uge, med rekordhøje 102 indlagte mandag i Storbritannien.

Ingen klinisk sårbare børn er blevet vaccineret endnu – på trods af at millioner af raske voksne får en booster-vaccine.

Størstedelen af ​​de 12 til 15-årige har ikke fået deres første dosis, og kun 2,3 % af denne aldersgruppe er fuldt vaccineret. Labour kræver indtrængende Covid-foranstaltninger i skolerne

England rapporterer med 162.572 nye Covid-tilfælde og yderligere 154 dødsfald på kun 24 timer.

Covid-pandemien kan ende i 2022 siger WHO-chef – men advarer om mulig ny variant

Mere end 500 Covid-positive børn blev indlagt i denne uge, med rekordhøje 102 indlagte mandag.

Professor Christina Pagel, fra afdelingen for klinisk operationel forskning ved University College London, siger: “Det bliver virkelig slemt. Når infektionsraten i lokalsamfundet er høj, kommer infektioner ind i skolerne, og så overføres de virkelig hurtigt.

»Det var præcis, hvad der skete med delta sidste semester, hvor over en million 5-14-årige blev bekræftet med en infektion.

“Vi ved med omikron, at det er mere overførbart, og vi ved, at tidligere infektion ikke beskytter dig mod at blive inficeret med omikron.”

Omkring vacciner til yngre børn tilføjer hun: “Vi ender med at vaccinere denne aldersgruppe. “Det er bare uforståeligt for mig, hvorfor vi venter, når vi ved, at de er i betydelig risiko fra omikron.”

Regeringen godkendte én dosis Pfizer vaccine til 5 til 11-årige den 23. december, men på nuværende tidspunkt vil det kun blive tilbudt til 300.000 klinisk sårbare børn. Det fremgår af NHS-tal, at ingen endnu er blevet immuniseret.

Bestræbelserne på at vaccinere de tre millioner 12 til 15-årige har også været langsom. Kun 1,3 millioner har modtaget et første stik, og 70.000 andet stik.

Dr. David Strain, fra University of Exeter Medical School, siger: “Vi har 500 børn på hospitalet med omikron. “Vi så det ikke før, og det er et skræmmende tal, da vi lige er i starten.

“Med de originale varianter kunne virussen ikke overvælde deres kroppe. Med omikron er de kopier, som virussen laver, nu nok til at have indflydelse på et barns krop.

“Nogle tidlige undersøgelser tyder på, at Covid kan få en voksen hjerne til at ældes med 10 år.

»Hvis effekten er den samme på børn, kan vi ende med en generation, der ikke får den normale udvikling.

“Jeg tror nu, vi er i en position, hvor vi bør vaccinere børn – for deres eget helbred.”

Den offentlige sundhedsprofessionel Alice Chapman-Hatchett, 44, kørte sin ni-årige datter næsten 800 miles fra Maidstone, Kent, til Milano, Italien i sidste måned for at få hende vaccineret.

Alice siger: “Vi ville normalt aldrig køre i 13 timer gennem sneen. “Men jeg vil ikke være i den position, hvor min datter har neurologiske problemer eller hjerte- og lungeproblemer i en alder af 20 og siger: ‘Hvorfor gjorde du ikke alt, hvad du kunne for at beskytte mig?'”

Og Chris Salt, 41, og konen Glad, 43, fra Essex, håber at tage børnene Chloe på syv og Luke på fem til Frankrig efter at have undersøgt vaccinerne der. Chris siger: “Det er noget, vi absolut overvejer.”