Stramning af regler: Bøde på 3.800 kroner for at spise på gaden i populær turistby

19/07/2023 14:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Du skal være særligt opmærksom på, hvor du nyder din mad henne. Ellers kan det blive dyrt.

Mest læste i dag

Den berømte italienske by Firenze er kendt for sine velsmagende gastronomiske lækkerier. Men glem alt om at snuppe en hurtig bid på gaden - det kan ende med at koste dig omkring 3.800 kroner.

Hvert år strømmer mellem 10 og 16 millioner turister til Firenze i Italien for at beundre Michelangelos mesterværk, "David", samt for at nyde den fremragende italienske mad og drikke.

Dog har byens indbyggere siden 2018 fået nok af turister, der spiser overalt, og det er nu ikke længere tilladt at indtage måltider på offentlige steder.

Madforbudet gælder på de populære turistgader Via de' Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano og Via della Ninna mellem kl. 12-15 og 18-22.

Du kan dog stadig sætte dig ned og nyde et lækkert måltid på en café eller restaurant.

Overtrædelse af dette forbud kan blive en kostbar affære og kan medføre en bøde på 500 euro, svarende til cirka 3.800 kroner, ifølge CNN's rapport.

Lignende forbud mod at spise ved populære turistmål eksisterer også i Rom, så hvis du planlægger at besøge en af de store italienske byer, bør du være særligt opmærksom på, hvor du vælger at nyde dit måltid.