Stigende antal: Disse ulykker sender mere end 4000 børn på skadestuen

05/11/2021 09:05

|

Christina Hansen

Foto:: Gjensidige forsikring

Mest læste i dag

Stadig flere børn kommer så slemt til skade på legepladser i daginstitutioner, at de skal have behandling på skadestuer og sygehuse. Men samtidig hersker der stor usikkerhed blandt forældre, om barnet er dækket af en ulykkesforsikring.

De seneste 12 måneder har 4351 børn måtte søge behandling på landets skadestuer og sygehuse, efter de var kommet til skade på legepladser i daginstitutioner.  

Det er en stigning på ca. 15 procent i forhold til de foregående 12 måneder.  

Det viser en ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen, som Gjensidige har analyseret.  

Men mens der er sket en stigning i uheld på legepladser i daginstitutioner, er mange forældre i tvivl, om deres barn er dækket af en ulykkesforsikring.  

I en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige, svarer hele 40 procent af de adspurgte, at deres barn er dækket af en offentlig kollektiv ulykkesforsikring, hvis de kommer til skade i en skole eller daginstitution.  

Men den forsikring har danske kommuner ikke haft lov til at tegne siden 2012, og dermed risikerer mange børn at stå uden en ulykkesforsikring, hvis de kommer til skade. 

Undersøgelsen viser samtidig, at det kun er halvdelen af forældrene, der har tegnet en separat børneforsikring. 

Men skader opstået som barn kan potentielt forfølge en, når man bliver ældre, og hvis ikke man er dækket ved ulykkestidspunktet, er der heller ingen støtte at hente senere, lyder advarslen fra Henrik Sagild, der er direktør for Skade i Gjensidige.  

"Det er heldigvis de færreste ulykker med børn, der ender med længerevarende mén. Men vi ser eksempelvis med tandskader, at de kan kræve behandling helt ind i voksenlivet, ligesom nogle fysiske skader kan stille krav til hjælpemidler i hjemmet og skolen,” siger Henrik Sagild, der samtidig opfordrer til, at man gennemgår sine forsikringer.  

“Det lader til, der er meget stor usikkerhed og forvirring om, hvordan dækningen af børn ved ulykker er, og derfor vil jeg klart opfordre til, at man går sine forsikringer igennem, så man ikke pludselig ender i en situation, hvor der ikke er hjælp at hente.” 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i juni 2021 blandt 1591 repræsentativt udvalgte danskere.

Er dit barn dækket af en privat ulykkesforsikring? 

  • Ja, min egen eller anden forælders ulykkesforsikring 35 %*
  • Ja, en separat børneulykkesforsikring 52 %
  • Nej 7 %
  • Anden forsikring 2 %
  • Ved ikke 5 %

Er dit barn dækket af en kollektiv ulykkesforsikring, når det er i skole/institution?

  • Ja 43 %
  • Nej 23 %
  • Ved ikke 34 %

*Børn er i nogle tilfælde dækket på forældres ulykkesforsikring indtil de fylder 2 år. Ulykkesforsikring er en forsikring, der i er udgangspunket er personlig og dækker én person. Ikke som med indboforsikring der dækker hele husstanden.