Spring ventetiden over og tjek om du skal have penge tilbage med det samme.

Selvom det egentlig først er i næste uge, at man kan se, om man står til et skattesmæk eller en kærkommen udbetaling af overskydende skat, er det faktisk allerede nu muligt at se sin opgørelse.

Årsagen skal findes i den smarte app, Skatteguiden, der både kan downloades til iPhone og Android.

Allerede nu har næsten 300.000 danskere benyttet sig af funktionen – og langt de fleste har fået godt nyt. Det skriver Skatteguiden, der er kendt fra Løvens Hule på DR, i en pressemeddelelse.

Ifølge tal fra deres estimerede årsopgørelse, som er tilgængelig for danskere allerede nu, skal knap hver tredje dansker betale penge tilbage i skat (30,2 procent). De resterende 69,8 procent af danskerne står til at få penge retur.

Dertil anslår Skatteguiden, at danskerne i gennemsnit får 6.057 kroner tilbage i overskudsskat, mens den gennemsnitlige tilbagebetaling af restskat vil lyde på 6.802 kroner.

Sådan kan du se, om du står til at få penge tilbage

Hvis du gerne vil se, om du får penge tilbage i Skat, skal du blot gøre følgende:

  1. Gå ind i din app-butik på din telefon.
  2. Søg på Skatteguiden og download appen.
  3. Inde i appen vil der nu være en detaljeret guide til, hvordan du kan få adgang til en tidlig årsopgørelse.

Så præcis er ‘årsopgørelsen’ hos Skatteguiden

– ”Tidlig Årsopgørelse” beregnes ud fra brugerens skattetekniske information, som de giver samtykke til at lade Skatteguiden beregne opgørelsen ud fra. Ud fra sidste års data, havde servicen en nøjagtighed på 93 procent inden for +/-1.000 kr. og 80 procent inden for +/- 10 kr, skriver Skatteguiden.