Spar mange penge på brændstof med den oversete 'hemmelige knap': Sådan siger du farvel til de dyre benzinregninger

25/07/2023 12:18

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Privat
Næsten alle har denne ‘hemmelige knap’ gemt i bilen.

Mest læste i dag

Måske går du glip af store besparelser hver gang, du sætter dig ud i din bil. En opfordring lyder nemlig, at bilejere bør være opmærksomme på en helt særlig knap i deres bil, som kan spare penge på brændstof.

Det er ingen hemmelighed, at det er blevet dyrere at tanke, og priserne har ikke vendt tilbage til deres oprindelige niveau, efter at både benzin og diesel slog rekorder for høje priser tilbage i 2022, ifølge The Mirror.

Bilservice- og reparationsfirmaet 'Kwik Fit' opfordrer derfor bilister til at tjekke, om deres bil er udstyret med denne særlige knap.

Klimaanlægget i både benzin- og dieselbiler bruger motorkraft, da det tager luften udefra og enten køler den ned eller varmer den op. Dette medfører et større brændstofforbrug, uanset om man køler bilen ned eller opvarmer den.

Men faktisk er der en mulighed for at undgå dette unødvendige brændstofforbrug. Nogle bilister har nemlig en knap, der giver mulighed for, at bilens aircon-system bruger den luft, der allerede er inde i bilen.

Firmaet 'Kwik Fit' opfordrer derfor folk til at undersøge, om deres bil har denne specielle knap, som er designet til dette formål.

Når knappen er aktiveret, vil luften inde fra bilen blive brugt ved at trække den gennem ventilationsåbningerne, samtidig med at det forhindrer den eksterne luft i at komme ind.

Ved at bruge denne knap vil bilens motor belastes mindre, hvilket resulterer i reduceret brændstofforbrug, en fordel der også gælder for elbiler, da det mindsker belastningen på bilens batteri.

Bradley Jando fra Kwik Fit udtalte følgende: "Kompressoren kræver energi for at køre dit køretøjs klimaanlæg og vil derfor bruge en lille mængde brændstof, når systemet kører. Det kan øge dit brændstofforbrug med så meget som 10%, og virkningerne er især mærkbare på korte ture."