Solgt i butikker landet over: Nu tilbagekaldes produktet efter fund af giftigt stof

29/06/2023 17:50

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Hvis du har købt dem kan du enten aflevere dem tilbage i butikken, eller selv kassere dem.

Mest læste i dag

Har du købt avocadoer i en af Coops supermarkeder på det seneste? I så fald er det ikke sikkert, at du bør spise dem.

I en pressemeddelelse skriver Coop nemlig, at de har været nødt til at tilbagekalde en række partier af produktet 'Smag forskellen avocado 2 styk'.

Coop oplyser også, at det ikke er uden grund, at de nu tilbagekalder disse avocadoer. Derimod skyldes det, at der er blevet konstateret et for højt indhold af stoffet cadmium.

Som følge af dette, er det naturligvis ikke en god idé at spise disse avocadoer. Har du for nylig købt dette produkt, bør du ikke bruge det i din madlavning.

I pressemeddelelsen fremgår det, at produktet er blevet solgt i både Coop 365, Dagli'Brugsen, Irma, Kvickly og SuperBrugsen. Ligeledes lyder det, at de omtalte avocadoer er blevet solgt i hele landet.

"Der må være sket en kontaminering under produktionen, men vi har ikke modtaget en årsagsanalyse endnu," siger Malene Teller Blume, der er kvalitetschef i Coop, i pressemeddelelsen.

"Så vidt vi har kunnet se, er meget af det allerede blevet solgt, for det går generelt stærkt med salget af avocadoer."

Miljøstyrelsen oplyser, at det bestemt ikke er sundt at indtage cadmium. Det skyldes, at det kan være giftigt for særligt nyrerne. Ikke nok med det, så er det også både kræftfremkaldende og farligt for miljøet.

De produkter, der er omfattet af denne tilbagekaldelse, har ingen bedst før-dato. I stedet skal man holde øje med deres varepartinumre. Coop oplyser, at det er produktet mærket med enten 'LOT 25G' eller 'LOT 26B', der er omfattet af denne tilbagekaldelse.

Kvalitetschef Malene Teller Blume siger, at det ikke bør være svært at finde frem til dette varepartinummer, da det står tydeligt skrevet på pakningen.

"Det gælder for to leveringer inden for tre dage i midten af juni. De varer, vi har fået leveret efterfølgende, er okay. Det er ikke noget, vi normalt ser," siger hun.

Det bliver også oplyst, at man har to valgmuligheder, hvis man har købt de omtalte avocadoer. Enten kan man vælge at aflevere dem retur til den butik, hvor man har købt dem, og ellers kan man selv sørge for at kassere dem.