Sørg for at dobbelttjekke denne pas-detalje, før du rejser: Flere danskere er havnet i fedtefadet

25/07/2024 15:11

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Tjek dit pas med det samme.

Mest læste i dag

Mens mange allerede nyder sommerferien, er der andre, der stadig må væbne sig med lidt ekstra tålmodighed.

Flere danskere ser frem til at rejse til spændende destinationer, og kufferten er sandsynligvis allerede pakket. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at en vigtig detalje ved dit pas kan risikere at ødelægge dine planer.

Derfor er det en god idé at få dit pas tjekket med det samme.

De fleste danskere bruger ikke deres pas særligt ofte, og derfor kan det være let at overse en vigtig detalje: gyldigheden.

Politiet udsender opfordring

Politiet har nu udsendt en vigtig påmindelse til alle ferierejsende, som omhandler, at de skal sørge for at tjekke deres pas, inden de tager afsted. 

Manglende gyldighed har allerede skabt problemer for flere danskere:

"Desværre ser vi mange, som ikke får en god start på ferien, fordi de drager afsted med et udløbet pas," skriver Københavns Politi på X.

(Artiklen fortsætter efter opslaget)

Hvis dit pas er udløbet eller snart udløber, bør du straks kontakte borgerservice for at få det fornyet.

Tjek også hele familiens pas

For større familier er det også vigtigt at sikre sig, at børnenes pas er i orden og at tjekke de specifikke krav for de lande, I skal besøge. Dette kan gøres ved at besøge Udenrigsministeriets hjemmeside.

For eksempel accepterer Tyrkiet ikke længere forlængede pas.

I akutte tilfælde kan du kontakte politiet i lufthavnen, men vær opmærksom på, at der kan være ventetid. Politiet håndterer i øjeblikket cirka 50 midlertidige pas om dagen, hvilket kan medføre, at du måske går glip af dit fly eller slet ikke kommer afsted.