Snart er de væk: Populære produkter bliver taget af hylderne i Føtex

05/09/2023 08:23

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Problemer med butikstyve har ført til at Føtex træffer nødvendigt valg.

Mest læste i dag

Efter flere tyverier tages der nu andre metoder i brug i Føtex.

Hvis du har planer om at købe en flaske champagne i Føtex i Aalborg Øst, er du nødt til at henvende dig til personalet.

Det skyldes, at det ikke længere er muligt at finde champagneflasker på hylderne i deres varehus, da de er blevet fjernet som et værn mod butikstyverier.

De har tidligere forsøgt sig med tyverisikring, men det har vist sig ikke at være tilstrækkeligt. Derfor har de nu vurderet, at det er nødvendigt helt at fjerne produkterne fra hylderne.

Erik Jensen, der er varehuschef i Aalborg Øst, fortæller til TV 2 Nord, at det er et problem. Han fortæller også, at det ikke blot er champagne, der bliver stjålet, men også dyrt kød.

"Det er et problem. Det er lidt andre varer, for eksempel dyrt kød, som vi oplever, der i stigende grad bliver stjålet," siger han.

Desuden fortæller han, at det primært er i ydertimerne, at de oplever butikstyverier i stigende grad. Årsagen til dette er, at der er færre personer på arbejde på disse tidspunkter.

For at undgå, at folk stjæler i butikken, har Føtex i Aalborg Øst været nødt til at iværksætte en række tiltag. Blandt andet har de monteret alarmer på dyrt kød, så det ikke kan tages med ud af butikken.

Selvom det også ville være muligt at montere alarmer på deres champagne, har de valgt en anden løsning. I stedet har de helt valgt at fjerne dem fra deres butik, hvorfor man skal henvende sig til en medarbejder, hvis man vil købe dem.

Desuden har de også fjernet andre former for dyre drikkevarer, hvorfor de heller ikke står fremme i butikken. Tilsyneladende er det varer, som de har haft et stort problem med, hvorfor de har vurderet, at det har været nødvendigt helt at fjerne dem fra butikken.