Skal du flyve fra Billund Lufthavn, så bør du lægge mærke til dette

17/06/2024 06:37

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Billund Lufthavn deler nye tal.

Mest læste i dag

Sommeren nærmer sig, og det mærkes både af passagerer og personale i Vestdanmarks internationale lufthavn.

Terminalen er fyldt med smilende gæster, der forventningsfuldt går igennem sikkerhedskontrollen for at starte deres ferie.

I maj rejste 381.827 passagerer gennem Billund Lufthavn, hvilket er en nedgang på 0,6 procent i forhold til maj 2023.

Selvom passagertallet er på niveau med sidste år, har lufthavnen i maj oplevet en højere belægningsprocent på flyene sammenlignet med samme måned sidste år.

Dette glæder Billund Lufthavns administrerende direktør, Jan Hessellund:

– Vi kan se, at selvom vi har færre fly end på samme tid sidste år, er belægningen højere, og derfor når vi et niveau, der ligner maj 2023. Vi går nu ind i højsæsonen, hvor det er svært at forudse aktiviteten, da forbrugerne i øjeblikket har tendens til at købe billetter i sidste øjeblik. Vi ser frem til en sommer med lave billetpriser, også i juli og august. Det gør det nemt for rejsende at finde billige flyrejser, hvilket giver gode muligheder for attraktive rejser fra Billund i højsæsonen, siger Jan Hessellund i en pressemeddelelse.

Flere udenlandske turister til Billund

Turismen fra udlandet har også taget til i Billund Lufthavn.

Siden 2022 har lufthavnen oplevet en stigning i antallet af ’inbound’-turister, der flyver til Billund. Sammenligner man 2022 med 2023, er der næsten sket en fordobling.

Indtil videre i 2024 udgør udenlandske turister cirka 36 procent af trafikken i lufthavnen. Væksten i inbound-trafikken indikerer en stigende interesse fra internationale rejsende og understøtter Billund Lufthavns rolle som en vigtig indgangsport til Vestdanmark.

– Denne udvikling er vi meget stolte af. Vi arbejder på at vise udlandet, at Vestdanmark har meget at byde på, og det er derfor positivt, at udenlandske turister får øjnene op for vores region som destination. Vi ser frem til en sommer, hvor vi kan byde endnu flere udenlandske turister velkommen i Billund Lufthavn, siger Jan Hessellund.

Luftfragt i Billund overgår markedet

Billund Lufthavns luftfragtafdeling fortsætter sin positive udvikling.

I maj blev der håndteret 7.805 tons gods, hvilket er en stigning på 27 procent i forhold til samme måned sidste år. Den globale kapacitet er på samme niveau som sidste år, men volumen af gods er steget.

Dette har medført en stigning i den globale rate, og markedet generelt har det godt.

Det globale luftfragtsmarked er vokset med 9 procent siden samme tid sidste år, hvilket viser, at Billund ikke blot følger markedet, men overgår det.

– Luftfragt vokser globalt, og vi er glade for at bidrage positivt til statistikken og håndtere en masse tons cargo gennem Billund. Vi kan igen rapportere tocifret vækst, hvilket har været en konsekvent tendens hele året. Denne stabile stigning viser vores stærke position i markedet og evnen til at imødekomme den stigende efterspørgsel på fragtservices, siger Jan Hessellund.