Sikkerhedsstyrelsen med vigtig advarsel til danskerne: Brug ikke dette specifikke batteri

30/12/2020 13:08

|

Lukas Jepsen

Foto: Sikkerhedsstyrelsen

Mest læste i dag

Sikkerhedsstyrelsen har nok at se til i dagene op til nytår. Styrelsen er nemlig ansvarlig for at ikke-godkendt fyrværkeri ikke kommer på gaden, og at potentielt defekte raketter og lignende kaldes tilbage.

Dagen før årets sidste dag, og måske endnu vigtigere, aften, har Sikkerhedsstyrelsen tilbagekaldt et batteri fra producenten ’Outcast’.

Der er tale om et batteri med navnet ’Outcast 9 skuds batteri, og Sikkerhedsstyrelsen vælger nu at kalde batteriet tilbage, efter det står klart at batteriet kan vælte under affyringen, og derved potentielt kan forsage voldsomme skader på personer og omgivelser.

” Der er risiko for, at batteriet vælter under brug.

Du kan blive ramt af effekter med risiko for forbrændingsskader og i værste fald øjenskader,” – Skriver Sikkerhedsstyrelsen på deres hjemmeside.

Batteriet kan kendes på den karakteristiske gule indpakning, men for at være helt sikker, kan man tjekke disse oplysninger:  CE-reg.nr. 0200-F2-0084, varenr. 353.0910 og batch nr. 19-15368.

Som konsekvens af Sikkerhedsstyrelsens konklusion om faren ved Outcast 9 skuds batteri, må produktet ikke længere sælges i butikker.

Skulle man allerede være i besiddelse af batteriet, der kan købes enkeltvis eller i sortimenter, kan man returnere det til butikken hvor det er købt. Man skal hvert fald ikke tænde batteriet, da det kan være farligt.