Sikkerhedsekspert opfordre: Disse Android-apps bruger din telefon uden din tilladelse - hent dem ikke

01/11/2023 12:09

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
De kan være svære at opdage, når de først har fået adgang.

Mest læste i dag

Sikkerhedsfagfolk advarer Android-brugere om en alarmerende trussel, der potentielt kan have økonomiske konsekvenser. Denne fare går under betegnelsen "jack attack," og den udnyttes af kriminelle til at tømme Android-brugernes lommer uden deres viden.

I det følgende vil vi udforske denne trussel og levere råd fra McAfee om, hvordan man kan beskytte sig selv.

Hvad er Cryptojacking?

Cryptojacking er en form for ondsindet software, der kaprer din computers eller smartphones beregningskraft for at mine kryptovaluta for hackere. Dette ikke alene bremser din enhed, men kan også føre til overophedning, som i sidste ende kan beskadige din smartphone.

Cryptojackere kan snige sig ind på din enhed via forskellige kanaler, herunder phishing-angreb, inficerede websider og ondsindet software. Phishing er en form for bedrageri, hvor angribere narer folk til at afgive følsomme oplysninger.

Når din enhed er blevet inficeret, kører cryptojacking-malwaren i baggrunden og begynder at udvinde kryptovaluta uden din viden eller samtykke.

Sådan kan du beskytte dig selv

Der findes flere metoder, som Android-brugere kan anvende for at mindske risikoen for at blive udsat for et cryptojacking-angreb. For det første er det afgørende at undgå at downloade apps fra uautoriserede Android-app-butikker.

Disse tredjepartsplatforme har ikke samme sikkerhedsforanstaltninger som Google Play og Apple's App Store, som gennemgår og godkender apps for at sikre, at de er sikre og pålidelige.

Derudover bør du aldrig downloade noget fra mystiske pop-up-vinduer, da de ofte bruges til at sprede skadelig software. Det er en god vane altid at læse brugeranmeldelser, inden du installerer en app, og sørg for, at Google Play Protect-funktionen er aktiveret.

Yderligere beskyttelse opnås ved at holde din enhed opdateret med de seneste software- og sikkerhedsopdateringer. Brug af omfattende online beskyttelsesværktøjer kan også hjælpe med at skærme dig mod trusler som cryptojacking.

Konklusion

Cryptojacking udgør en betydelig trussel, der kan påvirke dine økonomiske midler og din enheds sundhed. Ved at følge de nævnte sikkerhedsforanstaltninger kan Android-brugere reducere risikoen for at falde offer for denne trussel.

Det er af væsentlig betydning at være opmærksom på, hvilke apps du installerer og hvor du henter dem fra, for at opretholde din digitale sikkerhed.

Det er også klogt at sørge for, at din enhed altid er opdateret for at opnå den bedst mulige beskyttelse.

Kilde: The Sun