Sikkerhedsadvarsel fra IKEA: Brug ikke dette produkt!

27/09/2023 15:16

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
IKEA udvider deres tilbagekaldelse.

Mest læste i dag

I januar trak IKEA spejlene af typen LETTAN tilbage fra markedet, men nu udvider de denne tilbagekaldelse.

IKEA opfordrer alle kunder, der ejer LETTAN spejle med følgende kendetegn til at stoppe brugen af dem og bestille nye vægbeslag uden ekstra omkostninger:

  • Samtlige LETTAN spejle, der har et datostempel før eller inklusive 2105 (år-uge).

  • LETTAN spejle med leverandørnummer 21944 og datostempel før eller inklusive 2325 (år-uge).

Du kan finde datostemplet og leverandørnummeret på en etiket på bagsiden af dit LETTAN spejl.

IKEA understreger, at de altid udvikler deres produkter ved hjælp af omfattende risikovurderings- og testprogrammer for at sikre, at produkterne opfylder alle gældende love og standarder på de markeder, hvor de sælges. Ikke desto mindre har IKEA fået information om, at nogle vægbeslag til LETTAN spejlene er brudt, hvilket har resulteret i, at spejlene er faldet ned fra væggen. Dette blev meddelt i en pressemeddelelse fra IKEA.

I januar 2023 udsendte IKEA en sikkerhedsmeddelelse om visse LETTAN spejle på grund af risikoen for brud på vægbeslagene. Efter nærmere undersøgelser og yderligere kontrolbesøg hos leverandørerne har IKEA opdaget, at de defekte vægbeslag blev brugt i produktionen i længere tid, end de oprindeligt blev informeret om. Da sikkerheden for deres kunder har førsteprioritet, har IKEA truffet beslutningen om at udvide sikkerhedsmeddelelsen som en forebyggende foranstaltning.

For at bestille de nye vægbeslag kan du besøge IKEA.dk, gå til "Reservedele" eller ved at trykke her og indtaste reservedelsnummer 139298/1. Du bør bestille det samme antal vægbeslag, som der er nødvendige for dit spejl. Alternativt kan du også bestille vægbeslagene ved at kontakte IKEAs kundeservice på telefonnummeret 70 15 09 09 eller ved at besøge et af deres varehuse.