Schmeichel sætter ord på sorgen: 'Jeg er ked af, at det er sket'

15/06/2023 06:17

|

Redaktionen

Foto: Getty Images
Den danske landsholdsmålmand taler ud om den barske realitet.

Mest læste i dag

Selvom Kasper Schmeichels tid hos det engelske fodboldhold Leicester er forbi, og han siden sommeren-2022 har iklædt sig målmandstrøjen for det franske klubhold Nice, så banker hans hjerte fortsat for hans tid på det engelske klubhold.

I hele 11 år var han at finde inde i ‘buret’ for Leicester-holdet, hvor han sågar var med til at sikre klubben en Premier League-sejr i 2016 og FA Cup-titlen i 2021.

Der skulle derfor blot gå en enkelt sæson uden Kasper på mål, før klubben måtte sande en hård realitet: de har underpræsteret i 2022/2023 sæsonen – i en sådan grad, at de nu rykker ned i Championship-ligaen .

Og selvom Schmeichel ikke længere har noget at bevise for hans tidligere klub, er han tydeligt rørt af den barske realitet om Leicesters skuffende sæson – og resultatet som følger.

– Det er jo bare sørgeligt. Jeg er ked af, at det er sket. Jeg har jo farvede briller på. Det fortjente de ikke, men det er desværre realiteten, fortæller danske landsholdsmålmand til Ekstra Bladet i forbindelse med fodboldfondens gallaaften, der fandt sted i weekenden.

Men med en fortjent, men ikke desto mindre uventet Premier League-sejr i 2016, har Schmeichel set med egne øjne hvad klubben er i stand til, når alt i maskineriet kører som smurt. Han har derfor ikke bekymret for klubbens tid i Championship-ligaen: de bliver der nemlig ikke længe, ifølge ham selv.

 Hvis jeg ved noget om den klub, så er det, at den har en unik evne til at komme igen, og det er det, de skal nu (…) Det er en fantastisk klub. Jeg kunne forestille mig, at der er rigtig mange, der vil til klubben – selv i Championship – og hjælpe dem med at komme op igen, lyder den optimistiske konklusion fra Kasper Schmeichel.

Blandt spillerne i Leicester-truppen der nu skal bevise sit vær i Championship, er blandt andet danske Victor Kristiansen, der skiftede til klubben i januar-2023, efter tre år hos F.C. København.