Sagen der aldrig ender: Nu vil partier have gravet døde mink op igen

27/11/2020 10:27

|

Lukas Jepsen

Foto: Presse-fotos.dk

Mest læste i dag

Flere jurister mener at de store minkmassegrave er ulovlige, og nu vil flere partier have de døde dyr op igen

Ordet ”mink” har med garanti aldrig været brugt så hyppigt i Danmark, eller i dansk politik, som det har over de sidste måneder.

Desværre er det ikke slut endnu. Man skulle tro at sagen var død og begravet, da minkene blev det samme, men nej.

Nu er der nyt, og noget kunne tyde på at de mange mink, stadig ikke har fundet deres sidste hvilested.

Flere partier har udtrykt en stor utilfredshed med hele processen omkring aflivningen og begravelsen af de mange hundredetusind mink.

Specielt efter det tidligere på måneden kom frem, at regeringen ikke havde lovhjemmel, til at beordre masseaflivningen.

Ny mulig manglende lovhjemmel

Nu peger flere juraeksperter ifølge Jyllands-Posten på, at det samme kan være tilfældet for de massegrave regeringen har fået gravet i en fart.

”Vi prøvede at råbe regeringen op allerede sidste onsdag i Folketingssalen, hvor miljøministeren ikke ville høre tale om de her ulovligheder, og man er egentlig bare fortsat med at grave mink ned,” – Udtaler Thomas Danielsen fra Venstre, der er medlem af Miljø- og Fødevareudvalget.

Venstre har derfor foreslået, at de døde mink skal op af massegravene, og i gyllebeholdere i stedet for.

Noget der tilsyneladende støttes af Dansk Folkeparti. Karina Adsbøl fra DF, er hvert fald heller ikke tilfreds med regeringens håndtering.  

”Det, der foregår i øjeblikket, er en egenrådig regering, der kører et folketing over. Man nedgraver døde mink, og det viser sig, at flere jurister og professorer stiller spørgsmål i forhold til lovgivningen omkring det” – Siger hun ifølge Ekstra Bladet.

Bred politisk kritik

Det er dog ikke kun oppositionen der ikke er helt tilfredse med minksagens udvikling. SF´s Carl Valentin, udtaler sig ikke om hvorvidt minkene skal graves op, men udtrykker også en lettere kritik af hele sagen.  

”Det er naturligt, at når man skal træffe meget hurtige beslutninger, så kan man ikke nå at høre helt så mange, som man plejer, Det har jeg egentlig forståelse for. Men det er også vigtigt, at man så ikke bare siger, 'nå, men vi kunne desværre ikke nå at høre nogen' og så glemmer det,” – Udtaler Carl Valentin.

Mere præcist hvad de forskellige partier mener der skal blive af de hundredtusinder af døde mink, der har fyldt grave på flere kilometers længde til bristepunktet, står stadig ikke klart.

Kun Venstres umiddelbart første og bedste ide, gyllebeholdere, er indtil videre på bordet.