Særligt trick har kostet flere danskere mere end 8.000 kroner: Nu fortæller politiet, hvordan du ikke bliver den næste

10/07/2024 05:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu fortæller politiet, hvordan du ikke bliver den næste.

Mest læste i dag

"Del aldrig dine kortoplysninger," advarer lokalpolitiet i Thisted efter to nylige tilfælde af tricktyverier i Nykøbing Mors, hvor ældre kvinder blev ofre.

TV 2 rapporterer om hændelserne.

Fredag eftermiddag blev to kvinder, 86 og 70 år gamle, narret af svindlere på deres egne adresser.

Begge kvinder modtog først et opkald fra en person, der udgav sig for at være fra deres bank og bad om deres kortoplysninger.

Kort efter besøgte en mand dem for at hente deres betalingskort. Svindlerne formåede derefter at hæve mellem 8000 og 9000 kroner fra hver kvindes konto.

Desværre er der kun lille chance for, at kvinderne får deres penge tilbage.

Advarsel fra politiet

Politiet i Thisted mener, at der er flere gerningsmænd involveret, da signalementerne fra de to kvinder ikke er ens.

Henrik Jensen, politikommissær ved lokalpolitiet, fortæller, at dette mønster er velkendt, og det involverer ofte to til fire gerningsmænd, som opererer i et område samtidig:

"Vi har set det før, og det er typisk to til fire gerningsmænd, som kører rundt i et område på samme tid," siger han.

Den koordinerede tilgang gør det svært at stoppe svindlerne, der hurtigt kan slå til og forsvinde, men du kan undgå det ved aldrig at udlevere kortoplysninger til fremmede.

Politikommissæren understreger også, at en almindelig bank aldrig vil kontakte kunder på denne måde og bede om sådanne oplysninger:

"En almindelig bank vil aldrig nogensinde henvende sig på den måde og opkræve den form for oplysninger," forklarer Henrik Jensen.

Udover de to kvinder har politiet også modtaget meldinger om yderligere svindelforsøg på to andre adresser i Nykøbing Mors. Her lykkedes det dog ikke gerningsmændene at få fat i kort eller oplysninger.