Sårbar for hackerangreb: Nu kommer Apple med opdatering

08/09/2023 13:39

|

Nicolai Haugsted

Foto: Shutterstock
Den nye opdatering er med til at forbedre IT-beskyttelse, melder techgiganten ud.

Mest læste i dag

Der er ikke mange dage til iOS 17 lanceres. Ikke desto mindre har Apple nu udsendt en ny opdatering til iPhone, i form af iOS 16.6.1.

iPhone-brugere bør downloade og installere dette med det samme, da det løser flere kritiske sikkerhedsfejl.

Aktivt udnyttet

Ifølge Bleeping Computer er to af sårbarhederne klassificeret som såkaldte "zero day"-sårbarheder. Dette er en betegnelse for angreb, som der endnu ikke findes nogen rettelse til.

Det, der gør, at fejlene klassificeres som kritiske, er, at de kan udnyttes blot ved at indlæse et billede eller en vedhæftet fil, for eksempel i Safari, Beskeder eller WhatsApp, skriver ArsTechnica .

Sikkerhedsforskere ved Citizen Lab, som opdagede sårbarhederne, skriver , at disse sårbarheder er blevet aktivt udnyttet af angribere til at installere såkaldt Pegasus spyware, som er udviklet af Israels NSO Group, på telefonerne til en ansat i en civilsamfundsorganisation i Washington. DC.

Ekstra råd til udsatte mennesker

Citizen Lab opfordrer alle, der er mere udsat for sikkerhedstrusler, til at aktivere såkaldt Lockdown Mode på deres iPhones og Macs.

Ifølge Ars Technica blokerer dette mange vedhæftede filer og deaktiverer linkforhåndsvisninger, som angribere ofte bruger i deres forsøg på at hacke sig ind på enhederne.

- Vi mener, og Apples sikkerhedsingeniør- og arkitekturteam har bekræftet over for os, at Safe Mode blokerer dette specifikke angreb, skriver Citizen Lab.

For at opdatere din iPhone skal du gå til appen Indstillinger, vælge Generelt og derefter Opdater .

Udover at opdatere iPhone, har Apple også udgivet opdateringer til iPad (iPadOS 16.6.1), Mac (MacOS Ventura 13.5.2) og Apple Watch (watchOS 9.6.2).