DMI: Sådan bliver vejret i pinseweekenden

26/05/2023 08:09

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com
Der er godt nyt til alle, der har udendørs planer i pinseweekenden.

Mest læste i dag

Pinseweekenden står for døren, og der er masser af udendørs arrangementer rundt om i landet.

Blandt andet fylder Nordeuropas største folkelige karnevalsparade gadebilledet i Aalborg, og den danske festivalsæson er blevet skudt i gang med Jelling Musikfestival, der finder sted længere sydpå i Jylland.

En god nyhed er, at vejret ser ud til at være ret pænt. Især lørdag og 2. pinsedag ser ud til at byde på tørvejr og flot solskin – perfekt vejr til en gåtur ved stranden eller i skoven, eller til en kop kaffe i en hyggekrog i haven.

Temperaturerne når op på 18 til 20 grader, når det er varmest.

Det oplyser Mette Zhang, meteorolog hos DMI, tidligt fredag morgen.

Dog er det mere tvivlsomt, om hele landet får mulighed for at opleve den traditionelle dansende pinsesol pinsemorgen.

Fra lørdag aften til søndag middag forventes en koldfront at passere landet fra nordvest med mange skyer og måske lidt regn hist og her – størst chance for et glimt af den dansende sol er der i Nordjylland.

Næste uge

I næste uge er vejrudviklingen lidt mere usikker, men prognoserne antyder, at vi fortsat får højtrykspræget vejr med stigende temperaturer.

Mandag står den de fleste steder i landet på nogen eller en del sol. Temperaturer ventes op mellem 13 og 18 grader. Herefter får temperaturen et lille nyk opad.

Tirsdag forventes temperaturerne at ligge mellem 16 og 21 grader, mens onsdag bliver lidt varmere med temperaturer mellem 18 og 23 grader. Begge dage bliver det tørt med en del sol, og vinder bliver let til frisk vind.

Fortsat tørt og megen sol, samt uændrede temperaturer.