Så falder hammeren: Nu tager Skattefar tre nye 'våben' i brug

20/04/2021 14:51

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock

Mest læste i dag

Tirsdag melder Skatteministeriet ud. Nu skal det være slut.

Folketinget vil gøre op med virksomheder, der trækker udbytte ud til lande i skattely. Derfor har Folketinget vedtaget, at skatten på udbytter til skattelylande fremover skal fordobles. Udover det opsiges dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Trinidad og Tobago. Sidst afskæres virksomheder fra at få fradrag for betalinger, der sendes ud i skattely.

Skatteminister Morten Bødskov er lykkelig for de nye våben, som nu tages i brug i kampen mod skattely. Det fortæller han i en pressemeddelelse tirsdag. 

”Regeringen vil slå hårdt ned på de virksomheder, der ikke vil betale deres fair del til fællesskabet og i stedet skumme fløden ved at sende pengene i skattely. Det er ikke alene unfair over for de virksomheder, der hver dag betaler deres skat og bidrager til fællesskabet. Det ødelægger også grundlaget for vores velfærdssamfund. I en række situationer fjerner vi derfor fradraget for de virksomheder, der vælger at føre penge ud af landet, ligesom vi væsentligt forhøjer skatten på de udbytter, der bliver udbetalt til skattely”, siger skatteminister Morten Bødskov i pressemeddelelsen.

De to såkaldte defensive foranstaltninger skal sikre, at danske virksomheder ikke kan få fradrag for de betalinger, der går til koncernselskaber i sortlistelandene. På samme måde skal skatten på udbytter forhøjes til 44 procent, hvis disse udbytter går fra Danmark til moderselskaber og hovedaktionærer i sortlistelande.

De hører til i skammekrogen

Udover de to nye tiltag er der skabt hjemmel til at opsige dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Trinidad og Tobago. Det skyldes, at landet igennem flere år har været på EU's sorte liste over skattelylande. Landet har ikke gjort noget for at ændre kurs.

Når dobbeltbeskatningsoverenskomsten ikke længere er i kraft, vil landet blive ramt af de to nye defensive foranstaltninger.

”Det er naturligvis problematisk at have en dobbeltbeskatningsoverenskomst med lande, der havner på EU’s sortliste over skattelylande og nægter at ændre sig. Det skal tværtimod være dyrt og besværligt at havne på listen. Derfor er jeg glad for, at vi i dag har fået Folketingets opbakning til at opsige aftalen med Trinidad og Tobago. De hører til i skammekrogen”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Lovforslagene blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget. Det træder i kraft den 1. maj 2021, oplyser Skatteministeriet i pressemeddelelsen.