Restaurant i julens ånd: Gratis mad til hjemløse hele december

03/12/2020 11:40

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

En restaurant ejet af to gavmilde brødre, har besluttet at hjemløse kan få gratis mad gennem hele december.

En hjertevarm historie at starte december på. Julen der er hjerternes tid og fest, og hvor det handler om at give, har to brødre valgt at gøre netop det.

Gökhan og Hasan Bilen der sammen ejer Herlev Kebab og Pizza, har besluttet at alle hjemløse hverdag kan få et gratis måltid i deres restaurant.

Man får glæden ved at se andre glade

” Vi har gjort det før, men det var kun juleaften, den 24. december. Men der er så mange arrangementer for hjemløse lige præcis den dag, at vi besluttede os, vi heller vil give lidt, men over flere dage,” – Siger Gökhan til Newsner

Så gennem hele december, kan hjemløse hver dag få et gratis måltid bestående af et pitabrød med shawarma og en sodavand.

Mange har allerede gjort brug af det gavmilde tilbud, og det glæder brødrene

”Folk kommer gerne langvejs fra. De hjemløse fortæller det også til hinanden. De er glade og meget taknemmelige. Man får glæden ved at se andre glade,” – siger Gökhan.

Og det er ikke første gang restauranten har givet gratis mad væk i en god sags tjeneste.

Tilbød gratis måltid til hospitalsansatte

Da der tidligere på året var allermest travlt med corona på de danske hospitaler, og særlig Herlev Hospital var hårdt presset, valgte brødrene ligeledes at stille et gratis måltid til rådighed for de ansatte på hospitalet.

”Vi hjælper gerne folk. Vi er tæt på Herlev Hospital, og der var meget belastning der, så tænkte vi, at det er det mindste, vi kan gøre,” – siger Gökhan om restaurantens tiltag.