Rekordhøj opskalering: Opskalerer til trekvart million

22/12/2021 14:15

|

Christina Hansen

Foto:

Mest læste i dag

Smitten er høj, og der er stort behov for coronatest, særligt i lyset af Omikron-varianten.

Derfor opskalerer myndighederne endnu en gang kapaciteten for test.

Både hurtigtest og PCR-test bliver forøget - vi kan i starten af det nye år foretage 690.000 test hver dag, og den øges over vinteren yderligere 730.000.

Testkapaciteten har aldrig været højere., det skriver Forsyningsikkerhed i en pressemeddelelse.

Testkapaciteten tager endnu et trin opad. De private udbydere af hurtigtest har nu fået godt to uger til at opskalere kapaciteten fra 300.000 til 500.000 daglige test. Arbejdet går i gang allerede nu, så opskaleringen vil ske gradvist frem mod den 7. januar.

PCR-testkapaciteten er i dag på 190.000 test om dagen, og den vil i løbet af januar og februar blive opskaleret til 230.000 test om dagen.

Her vil den samlede testkapacitet derfor komme op på 730.000 test om dagen. Dertil vil komme en stor mængde test og selvtest i, bl.a. skoler, dagtilbud, i ældreplejen og på sygehuse.

På grund af den store efterspørgsel på PCR-test i øjeblikket, anbefaler sundhedsmyndighederne, at nære kontakter ikke PCR-testes to gange, men kun PCR-testes på 4. dagen, og i stedet på 6. dagen bliver hurtigtestet. Det vil frigive kapacitet i PCR-systemet.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”Smitten har aldrig været højere, og der er tryk på testsystemet. Nu skruer vi op, så vi i det nye år får en rekordhøj testkapacitet på næsten trekvart million test hver dag. Der er især travlt i PCR-stederne, derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at nære kontakter for tiden skifter den sidste PCR-test ud med en hurtigtest. Det vil frigive plads, så vi kan få testes så mange som muligt. Husk at vælge den type test, som er relevant for dig i din konkrete situation.”

Når testsystemet er så travlt, som det er nu, opfordrer myndighederne til, at man generelt skal være opmærksom på, hvilken type test man skal benytte.