Regeringen indfører hårdere restriktioner: 'Vi er nødsaget til at stramme reglerne igen'

15/02/2021 10:25

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Justitsminister, Nick Hækkerup, har i en pressemeddelelse offentliggjort de nye strammere regler.

Nu bliver det sværere for personer der bor i grænseområder at rejse ind i Danmark – det oplyser justitsministeren i en pressemeddelelse.

Regler og krav for indrejse til Danmark har ellers ikke være så skrappe for personer med bopæl i grænseområder som Slesvig-Holsten, Blekinge, Skåne og Halland, men personer fra disse områder, får nu altså lige så ’svært’ ved at komme ind i Danmark, som resten af verdens befolkning har det.

”Jeg har forståelse for, at det kan skabe udfordringer og irritation for dem, der bor i grænselandet og eksempelvis arbejder på den anden side af grænsen,” – Skriver justitsministeren og fortsætter:

”Men vi kan ganske enkelt ikke risikere at sætte den danske indsats mod covid-19 over styr, og derfor er vi nødsaget til at stramme reglerne igen,”

De skærpede regler betyder, at fra på onsdag vil personer med et anerkendelsesværdigt formål, skulle kunne fremvise en negativ coronatest, der ikke er mere end tre døgn gammel. Hvor den tidligere forældelsesgrænse for test var en uge.

”Det er vigtigt, at folk, der bor og arbejder i grænselandet, kan krydse grænsen, og det har regeringen forståelse for,” – lyder det fra sundhedsminister, Magnus Heunicke i meddelelsen, som fortsætter:

”Men det er også vigtigt at beskytte Danmark mod virusvarianter, der kan skabe større usikkerhed i epidemien. Derfor er det nødvendigt at skærpe kravene om test for personer, der bevæger sig i grænselandet,”