Partiformand raser over Vollsmose-borgere: I kan ikke være det bekendt

05/03/2021 13:36

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Formand i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen langer nu ud efter borgere i Odense-bydelen Vollsmose, der har oplevet en eksplosiv stigning i antal smittede.

”Det her risikerer at sætte alt det på spil, som alle i det her land faktisk har gjort en kæmpe indsats for at opnå. Vi holder afstand, vi tager hensyn til hinanden, spritter af og går med mundbind, for at Danmark kan åbne igen. Så ser vi nu en lille gruppe, som ikke gør det. Dem må vi så hjælpe til at gøre det. Og hvis ikke man vil høre, må man føle,”

Så kontant er udmeldingen fra Venstre-formanden, ovenpå de stadigt stigende smittetal i Odense-bydelen Vollsmose.

”I sætter alt det på spil, som 5,5 millioner mennesker har kæmpet for i et år. Det kan I ikke være bekendt,” – afsluttende.

Jakob Ellemann-Jensen har derfor forslået, at forsamlingsforbuddet reduceres fra fem personer, helt ned til kun to i bydelen. Dette forslag fremlagde Venstre-formanden i tirsdags, og har nu modtaget støtte fra både Dansk Folkeparti og Konservative.

Regeringen har endnu ikke forholdt sig til forslaget, men sundhedsminister Magnus Heunicke, har udtalt at ”ingen instrumenter vil være fremmede for os” om situationen, og håndteringen af denne i Odense-bydelen.

Han giver samtidig Ellemann-Jensen ret i, at nogle grupper har taget for let på alvoren af situationen, men tilføjer:

”Jeg vil ikke være med til, at vi skærer alle over en kam og siger, at alle, der kommer fra et andet land eller har et efternavn med en anden klang end dansk, de er skyld i, at vores smitte eksploderer. Sådan er det selvfølgelig ikke,”

Et af de værktøjer der er blevet nævnt, i forbindelse med kampen mod corona i bydelen, er at intensivere den generelle testning af personer i området. Et forslag har været de såkaldte ’go-tests’ der foretages lige ude foran borgerens dør.