Prischok hos Lagkagehuset: Stigninger på op til 20 procent

09/03/2023 09:12

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Priserne på bagerbrød fortsætter himmelflugt.

Det er nu blevet dokumenteret sort på hvidt af B.T., som har registreret, at priserne i Danmarks største bagerkæde, Lagkagehuset, er steget markant.

Helt konkret er der tale om prisstigninger på op til 20 procent for en enkelt vare, skriver avisen.

Ifølge Jesper Dixen, kommerciel direktør i Lagkagehuset, så fortsætter råvarepriserne med at stige. Hertil oplever de, at deres variable omkostninger som blandt husleje er steget, og det er kombinationen af de to ting, der har medført, at forbrugerne må til lommerne.

- Ligesom mange andre i detailbranchen har vi været nødsaget til at lade prisen stige på nogle produkter, skriver Jesper Dixen til B.T. og uddyber:

- Det sker både på grund af de fortsat stigende råvarepriser kombineret med, at vi oplever en stigning i vores generelle omkostninger som for eksempel husleje, produktion med videre.

Ydermere forklarer han, at prisstigningerne blev lanceret i forbindelse med Lagkagehusets forårssortiment, som var den 2. marts.

Prisforskel

Et tidligere pristjek, som var foretaget af Ekstra Bladet, viste, at der var betydelig forskel i pris samt størrelse på Lagkagehusets bagværk alt efter hvilken landsdel, man handler i.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at det er i hovedstadsområdet, at romkugler, rundstykker, rugbrød og pølsehorn er langt dyrere. Sidstnævnte er ifølge B.T. steget med 20 procent.

De nye prisstigninger hos Lagkagehuset er også et tydeligt eksempel på, at prisstigninger går hårdere ud over københavnerne end jyderne.

- I Aarhus er priserne gennemsnitligt steget to procent, mens de i København er steget 3,8 procent, oplyser direktøren om de nye prisstigninger.