Politiet udsender advarsel: Forældre skal være særlig opmærksomme

03/11/2023 09:26

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Politiet har været nødsaget til at udsende en officiel advarsel, da flere og flere svindlere forsøger at snyde danskerne.

Mest læste i dag

Nu advarer politiet om en stigende og alarmerende tendens, hvor bedragere anvender en bestemt taktik for at snyde borgere og få dem til at afgive deres penge ved at udgive sig for at være deres eget afkom.

Denne snedige tilgang har ført til, at politiet udsender en officiel advarsel.

Typisk henvender bedragerne sig til forældrene og begynder beskeder med noget i stil med: "Hej mor, jeg tabte min telefon tidligere." De bruger denne åbning til at etablere kontakt og trække forældrene ind i en vildledende situation.

Dette er, hvad politiet meddeler i en pressemeddelelse.

For at dække over deres bedrag giver bedragerne ofte en forklaring på, hvorfor det er umuligt at tale med deres børn via den påståede nye telefon. Dette kan inkludere påstande om, at det nye nummer ikke kan ringes til i et bestemt tidsrum.

I løbet af disse korrespondancer overbeviser bedragerne nogle gange ofrene om at overføre penge under påskud af at skulle dække en regning eller anden gæld.

Selvom bedragerne ikke altid lykkes med at opnå deres mål, har der været tilfælde, hvor borgere er blevet narret til at overføre betydelige beløb, normalt omkring 30.000 kroner, ifølge politikommissær Susanne Kiel Nielsen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Der er blevet rapporteret over 100 tilfælde fra forældre, der er blevet ofre for denne svindelmetode, og problemet er udbredt i hele landet. Politikommissær Susanne Kiel Nielsen opfordrer forældre til at udvise sund skepsis og fremhæver vigtigheden af ikke at overføre penge til nogen, de ikke har talt personligt med.

Forældre kan beskytte sig ved at insistere på at tale direkte med deres børn eller ved at ringe til det sædvanlige nummer til deres barn for at bekræfte situationen, før de træffer beslutning om at handle.