Politiet melder ud: 'Det ligner en stor ulykke'

10/05/2023 07:11

|

Redaktionen

Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Hvis du kigger ud over vandet i dag, så kan det være, at det flyder med politi, skibe og beredskab. Men det er ikke helt, som du måske tror.

Mest læste i dag

Midt- og Vestjyllands Politi afholder onsdag nemlig øvelse i Limfjorden i samarbejde med Søværnet, Beredskabsstyrelsen og Nordjyllands Beredskab.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Borgere, der onsdag færdes i området mellem Vildsund og Thisted, kunne måske godt få den tanke, at en stor ulykke er ved at udfolde sig. Sådan skulle det også gerne se ud, men det er bare en øvelse.

"Det er en rutinemæssig øvelse, som bliver afholdt med faste intervaller. I år er turen så kommet til vores politikreds," fortæller politikommissær Jeppe Holgersen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Øvelsen foregår i tidsrummet mellem klokken 07 og klokken 15 onsdag den 10. maj. Der bliver primært arbejdet i farvandet omkring Vildsund og Thisted, hvor både og skibe fra søværnet og politiet vil kunne ses. Det er en forureningsøvelse, hvor øvelsesscenariet går ud på, at et skib på sin vej gennem Limfjorden har tabt en stor mængde olie i vandet.

Selv om øvelsen foregår på vandet, vil der også være assisterende køretøjer i området fra både politiet, beredskabsstyrelsen og Nordjyllands Beredskab.