Plaget af fluer i sommervarmen? Sådan slipper du nemt af med dem

28/06/2023 06:25

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Tricket virker på både bananfluer og døgnfluer.

Mest læste i dag

En af de mest irriterende plager til besøge hjem fra denne måned til oktober er fluer.

Det skriver Express.

Disse miniatureinsekter flokkes om modne frugter, grøntsager og alle ting med sukker samt stillestående afløb. Det ser ud til, at uanset hvor pæne og ryddelige husstande er, kan de stadig finde vej ind i deres køkken. 

Små pestilenser

En flue kan hurtigt blive til flere, så husstande vil gerne handle hurtigt, hvis de opdager denne plageånd. 

For dem, der lider af et flueangreb, har fans af fru Hinch delt deres metoder til at slippe af med fluer fra hjemmet, efter at en rengøringsentusiast lavede et opslag på Facebook-siden for Mrs Hinch Cleaning Tips og ledte efter råd om, hvordan man forviser frugtfluer.

Stephanie Williams skrev: "Hvad er det, der holder frugtfluer væk? Jeg kan ikke engang holde mit vindue åbent i 10 sekunder, uden at en flue kommer ind.”

Det virkede som om andre gruppemedlemmer også kæmpede med filer i deres hjem og fandt ud af, at en hjemmelavet fælde var noget, der kunne gøre deres hus fluefrit.

Eddike og opvaskemiddel

Flere af medlemmerne på sitet foreslog æblecidereddike. 

Maria Dunn sagde: "Det er ikke engang sommer endnu, og jeg bliver ved med at finde fluer i mit hus. Når dette sker, borer jeg huller i en syltetøjsglas og putter æblecidereddike indeni med en sjat opvaskemiddel. De går ind og kan ikke komme ud. Krukker med låg er mindre tilbøjelige til at blive væltet." 

Cassidy Howell skrev: "Et kar med eddike og opvaskemiddel, opvaskemidlet tiltrækker dem, og eddike dræber dem. Jeg gør det hvert år.”

Linda Evans kommenterede:

"Jeg har været nødt til at håndtere mange fluer, da jeg rengjorde huse om sommeren. Jeg fandt det bedst at lave en fælde ved at bruge æblecidereddike og opvaskemiddel. Du behøver kun et lille åbent fad og hæld tre spiseskefulde æblecidereddike og en spiseskefuld opvaskemiddel, og dæk derefter med husholdningsfilm. Sørg for at stikke små huller i den. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt det virker. De vil kravle ind, vil ikke komme ud igen og vil dø."

Alle eddiker kan bruges

Der var flere der istemte sig det gode råd.

Jackie Craine sagde: "Eddike i en balje med husholdningsfilm over med små slidser i. Virker med det samme." 

Sue Yetton var enig: “Hæld noget æblecidereddike i en lille skål og dæk den med husholdningsfilm. Lav et par små huller i husholdningsfilmen med en tandstik. Om et par dage vil du se, at dette har tiltrukket frugtfluerne ind i hullerne, og så kan de ikke komme ud. Sørg også for, at al frugt er i køleskabet eller lufttætte beholdere, når fluerne er væk."

Mandy Mills sagde: "Æblecidereddike ser ud til at gøre jobbet. De ser dog ikke kun ud til at være tiltrukket af frugt. Jeg har en kaktus i mit køkken, og de elsker når den blomstrer. Hvis denne æblecidereddike ikke virker, så er jeg bange for ingen stueplanter.”

Enhver eddike kan bruges til dette hack, men æblecidereddike er kendt for at være mere effektiv end hvid eddike, da fluer ikke kan modstå den søde duft.