Pensionist advarer andre: Sparer over 4000 kroner på strøm ved at slukke dyrt apparat

04/05/2024 08:56

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Melinda opdagede pludselig et apparat i kælderen, der stod og brugte penge.

Mest læste i dag

En kvinde siger, at hun er "lettet" efter at have skåret ned på sine årlige energiregninger med næsten 4000 kroner.

Det skriver Mirror.

Skurken stod i kælderen

Hun opdagede nemlig, at affugteren i hendes kælder var dyr at have stående.

Melinda Gaunt, 64, havde ingen anelse om, hvor meget det dyre apparat satte hende tilbage hvert år, indtil hun begyndte at lede efter måder at sænke sine regninger tilbage i maj.

Bekymret over rapporter om stigende omkostninger stødte Melinda og hendes mand David, 73, på et opslag på et lokalsamfunds Facebookside, der advarede om, at affugtere rangerede blandt en række husholdningsapparater, der kunne øge husholdningens regning.

For at finde ud af præcis, hvor meget deres kostede dem, investerede parret i et smart stik, der måler energiforbruget på de enkelte apparater.

Vi er chokerede

Melinda og David satte det nye stik i og lod det være i mere end en uge. Og de var chokerede over at opdage, hvor dyr deres affugter egentligt var.

Den kostede dem nemlig over 4000 kroner om året.

Melinda, fra Northwich, fortalte bladet:

"Vi var begge ret chokerede over, hvor meget det kostede os. Vi har et kælderrum, som hele tiden lugtede muggent, så vi købte en affugter. Den har kørt konstant hele tiden for mere end tre år - men jeg har bare aldrig tænkt på omkostningerne ved det."

Advarer andre

Den pensionerede bedstemor til tre har siden slukket for affugteren, og vil nu kun køre den, når det er nødvendigt.

Det var aldrig faldet hende ind hende at slukke for det før, og hun siger, at de nu begge er tilfredse over de besparelser, de laver.

Melinda advarede andre, der kunne være i en lignende situation:

"Tjek dine apparater, for hvis du lader noget stå tændt hele tiden eller på standby, bruger det stadig mange penge i løbet af året - et par kroner om dagen lægger sig snart sammen."