Overvejer du også en elbil? Disse små ting koster mere end bilens årlige strømforbrug

11/05/2024 07:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Overvejer du også elbil?

Mest læste i dag

Mange danskere har i de seneste år valgt at erstatte deres benzin- eller dieselbiler med elbiler af flere årsager. Disse omfatter muligheden for at bidrage til et grønnere miljø, markante prisfald på adskillige modeller de seneste år, samt at det generelt er billigere at køre på elektricitet end på traditionelle brændstoffer.

Dette fremgår af en pressemeddelelse.

Til trods for de økonomiske fordele ved køb og drift, er mange moderne elbiler udstyret med så avanceret teknologi, at selv små reparationer kan blive dyrere end bilens årlige udgift til strøm. Desuden viser forskellige analyser, at elbiler oftere pådrager sig skader, hvilket gør reparationsudgifter til en væsentlig overvejelse for ejere af elbiler, påpeger Troels Meier, direktør hos Autoparts24:

"Det er utroligt positivt, at så mange danskere vælger at køre grønt, men mange bliver overraskede over omkostningerne ved udskiftning af selv små dele som forlygter eller kofangere. Det er vigtigt at være opmærksom på disse udgifter," siger han.

Med et stigende antal elbiler på vejene, er der dog også mulighed for at reducere omkostningerne til reparationer betydeligt. Den voksende popularitet af elbiler har nemlig ført til en betragtelig stigning i tilgængeligheden af højkvalitets brugte reservedele:

"Inden for det sidste år er udbuddet af nyere brugte reservedele til elbiler tredoblet, hvilket giver ejerne mulighed for at spare betydelige beløb i forhold til køb af nye dele. Ofte er leveringstiden på disse dele også hurtigere," tilføjer Troels Meier.

Eksempler på prisforskelle fra fabriksnye og hos Autoparts24

1. Forlygte til Audi Q4 e-tron: 22.500 kroner

Pris hos Autoparts24: 10.003,43

2. Frontkamera Volkswagen ID.4: 8.396,25 kroner

Pris hos Autoparts24: 3.971,16 DKK

3. Bagkofanger Tesla S: 5.845,00

Pris hos Autoparts24 2.903,06