Overraskende ændring fra velkendt bilmærke: Ændrer deres logo

23/09/2023 17:11

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Rigtig mange danskere kører Citroën, men fremadrettet skal de vænne sig til, at bilmærket bliver ændret. Her i artiklen kan du se deres nye smarte logo.

Mest læste i dag

Med sit nye emblem bevæger Citroën sig mod en ny æra for mærket, som har som mission at gøre elektrisk mobilitet tilgængelig for alle, og dette initiativ er rodfæstet i dets kerneværdier: Vovemod, økonomisk tilgængelighed og kundens velvære.

Det nyligt designede symbol genfortolker det oprindelige logo, som blev først introduceret af grundlæggeren André Citroën og blev inspireret af hans første metalbearbejdningsfirma, der fremstillede de karakteristiske vinklede 'sildebens' (chevrons) gearsystemer. De to vinkler har været essensen af Citroëns identitet lige siden.

Central for den nye brandidentitet er den fortsatte udvikling af Citroëns verdensberømte "chevrons"-symbol. Det nye emblem består nu af bredere og mere markante vinkler, omkranset af en oval ramme. Dette lodrette og iøjnefaldende ovale badge vil tjene som et genkendeligt signaturtræk på kommende Citroën-modeller og samtidig give en forsmag på mærkets nye designretning.

Det friske emblem markerer en milepæl i Citroëns udvikling og vil debutere i slutningen af september på en konceptudgave af en Citroën-familiebil. Herefter vil det gradvist blive en integreret del af kommende Citroën-produktions- og konceptbiler fra midten af 2023.

Dette nye emblem ledsages af en ny farvepalet med to karakteristiske farver samt en ny skrifttype, der trækker inspiration fra den velkendte Citroën-skriver. Som en hyldest til mærkets historie bringer den nye brandidentitet også tilbage farven Monte Carlo blå, som tidligere har prydet ikoniske modeller som 2CV og DS. Denne farve vil blive en synlig del af kommende modeller og vil berige oplevelsen i showrooms og hos forhandlerne.

For at fuldende dette nye kapitel introducerer Citroën også et nyt brand slogan, som lover kunderne: "Ingenting Bevæger Os Som Citroën."

Vincent Cobée, administrerende direktør for Citroën, udtaler: "Som vi begynder et af de mest spændende kapitler i vores ærefulde 103-årige historie, er det tid for Citroën at omfavne en moderne og nutidig identitet. Vores nye emblem symboliserer vores engagement i at tilbyde kunderne banebrydende køretøjer, der udfordrer konventionerne i branchen. Hele kundeoplevelsen, især inden for elektrisk kørsel, skal være mere overkommelig, behagelig og luksuriøs. Vores arv og vores forpligtelse til at inspirere forbrugerne med dristige køretøjer giver os modet til at tage en anderledes, mere inkluderende tilgang til fremtidig familiemobilitet. Vi er overbeviste om, at både fortidige, nuværende og fremtidige kunder vil være enige i, at ingenting bevæger os som Citroën."

Her er Citroëns nye logo

Foto: Citroën

Laurent Barria, chef for Citroën Marketing og Kommunikation, udtaler: "Ved at omfavne vores rødder og give vores identitet en moderne tolkning sender vi et klart budskab til alle om, at selvom vi forbliver tro mod vores brand-DNA, så tager vi dramatiske skridt hos Citroën. Vi fortsætter med at udforske nye perspektiver i vores stræben efter at skabe innovative løsninger, der gør elektrisk mobilitet mere tilgængelig. Vi er fast besluttet på at bevise for vores kunder og os selv, at ingen og intet bevæger os som Citroën."