Omikron-symptom kan forårsage skrækkelig natteoplevelse

04/01/2022 15:17

|

Christina Hansen

Foto:

Mest læste i dag

Omikron-symptom, der kan forårsage skrækkelig natteoplevelser for Covid-ramte.

Da Omikron-tilfældene fortsætter med at stige, bliver nye symptomer, der ikke er set før, fortsat rapporteret. Her er et skræmmende symptom på den nye variant, der rammer om natten

Nogle mennesker, der er inficeret med Omikron, har rapporteret, at de har oplevet et skræmmende nattesymptom

Meget er stadig ukendt om den nye meget overførbare Omikron-variant, men vi ved, at dens symptomer er ret forskellige fra, hvad vi har set med andre coronavirus-varianter.

Ifølge NHS er de almindelige tegn på Covid en høj temperatur, en ny eller vedvarende hoste, tab eller ændring i smags- eller lugtesansen.

Symptomer på Omikron er blevet bemærket at være anderledes end disse tre klassiske tegn.

Eksperter har beskrevet den nye variant som mere mild og ligner en almindelig forkølelse.

Nogle Omikron-patienter har dog rapporteret om et nyt symptom, der er blevet beskrevet som et 'mareridt'. Her er hvad du behøver at vide om det:

Hvad er Omikron-symptomet, der rammer om natten?

Søvnlammelse er, når du føler, at du ikke kan bevæge dig eller tale på forskellige stadier af søvnen.

Mange mennesker, der er blevet smittet, har rapporteret om at have oplevet 'skrækkende' søvnlammelser. NHS forklarer: "Søvnlammelse er, når du ikke kan bevæge dig eller tale, mens du vågner eller falder i søvn."

Tilstanden opstår, når en person ikke kan bevæge deres muskler, fordi de er i dvaletilstand, mens deres hjerne er aktiv. Det kan påvirke mennesker på ethvert stadie af søvnen, og nogle gange endda forårsage hallucinationer, såsom følelsen af, at nogen presser dig ned.

Selvom det kan føles skrækkeligt for alle, der oplever det, har NHS forsikret, at det er harmløst, og at de fleste mennesker kun vil få det en eller to gange i deres liv.

Selvom det kan være forbundet med selve virussen, mener eksperter, at søvnparalyse også kan være en bivirkning af øget stress forårsaget af livsstilsændringer fra pandemien.

Hvad er symptomerne på Omikron?

Almindelige symptomer på Omikron omfatter kradsende hals, løbende næse, nysen, hovedpine og ømme muskler

Ifølge en Covid-undersøgelse fra symptomtracker-appen ZOE er de mest almindelige symptomer på Omikron:

Løbende næse

Nysen

Lette muskelsmerter

Træthed

Et andet almindeligt Omikron-symptom om natten er nattesved, mens andre symptomer, der er blevet rapporteret, omfatter overbelastning, hjernetåge og hududslæt.

De fleste symptomer på Omikron er blevet beskrevet som milde, men Dr. Angelique Coetzee, som først slog alarm om den nye variant, har bemærket, at hovedpine og ømme muskler kan mærkes mere intenst, især af uvaccinerede mennesker.