Nyt studie mener: Dette bør du altid gøre, inden du forlader din hund

12/01/2021 14:07

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et nyt studie fra to italienske universiteter har undersøgt hundes opførsel, når ejeren forlader dem i hverdagen. Konklusionen er, at de firbenede venner langt bedre kan klare sig alene, hvis man siger et kærligt farvel.

Alle har prøvet at have travlt om morgen, og det bliver aldrig nogensinde sjovt.
Hundeejere har så den ekstra lille forpligtigelse, at hunden gerne skal luftes inden man tager afsted, og ikke mindst den svære afsked når de store, blanke hundeøjne nærmest råber ”forlader du mig nu?” inden man går ud ad døren.

Det skriver Bigthink.com

Nu tyder et nyt studie lavet af universiteterne i Pisa og Perugia på, at menneskets bedste ven har betydeligt nemmere ved at gå hjemme i løbet af dagen, hvis der bliver sat et minut eller to af til et ordentligt farvel.

Studiet bestod af 10 hunde i alderen et til 11 år, der alle blev udsat for to tests.

I den første af disse tests, den såkaldte NGT-test (No Gentle Touch) gik ejer med hund i snor ind i lille udendørsareal begrænset af hegn, hvor ejeren i et minut talte med en af forskerne, ignorerede hunden, og derefter forlod området.

Den anden test, WGT (With Gentle Touch) foregik på same made med den undtagelse, at ejeren i løbet af det ene minuts samtale med forskeren samtidig klappede hunden og var opmærksom på den, før adskillelsen.

Man målte under begge tests hundenes hjerterytmer, og resultatet af undersøgelsen var, at hjerterytmen var uændret efter første test, men efter anden hvor ejeren havde taget sig tid til hunden, faldt hundens stressniveau, og den var generelt mere rolig og tilpas efter afskeden.

Så det kan altså tilsyneladende gøre en stor forskel for din hund, om du har travlt om morgenen, eller har tid til at sige ordentligt farvel.