Nyt studie afslører: Dette kan reducere coronarelaterede dødsfald med 60%

15/02/2021 12:35

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et nyt studie har fundet en løsning, hvorpå coronarelaterede dødsfald kan reduceres med op til 60%.

D-vitamin reducerer dødsfald relateret til Covid-19 med helt op til 60 procent. Det har et nyt studie vist, som det britiske parlamentsmedlem David Davis ifølge Daily Mail har opfordret til at tage i brug på de britiske hospitaler, da det – ifølge ham – kan 'redde tusindvis af liv'.

Det studie som David Davis henviser til, har lavet en grundig undersøgelse af effekten af calcifediol, som er et D3-vitamin. Studiet omfatter mere end 550 personer, der er indlagt med Covid-19 på et hospital ved navn Hospital del Mar i Barcelona i Spanien. 

De patienter, der deltog i studiet, blev tilfældigt tilknyttet som enten modtagere af en behandling med calcifediol eller blev holdt under opsyn under deres indlæggelse. De modtog fem doser af vitaminet i stigende intervaller på to, fire, otte og 15 dage. 

Forskningen, som er blevet offentliggjort af Social Science Research Network, viser, at patienter, der er smittet med Covid-19, som fik doser af dette D-vitamin, var 80 procent mindre tilbøjelige til at få brug for intensiv behandling. 

Forskerne fra University of Barcelona konkluderede også, at 'justerede resultater viste en reduceret dødelighed på mere end 60 procent' hos dem, der blev behandlet med D-vitaminet calcifediol. 

Den foreløbige undersøgelse, der endnu ikke er blevet fagfællebedømt af andre forskere, fandt at 36 af de 551 patienter, der blev behandlet med calcifediol afgik ved døden med Covid-19, sammenlignet med 57 patienter ud af 379 i kontrolgruppen. 

Desuden fandt forskerne også, at blot fem procent af de patienter, der blev behandlet med calcifediol, havde brug for indlæggelse på en intensivafdeling. 

"I denne åbne undersøgelse, som blev udført under det første europæiske udbrud af den dødbringende Covid-19-pandemi, har vi observeret, at behandling med calcifediol hos indlagte Covid-19-patienter reducerede behovet for intensiv behandling med mere end 80 procent," står der i studiet.

"Dette understøtter konklusionen af tidligere forsøg i Cordoba, hvor behandling med calcifediol fører til en reduktion på mere end 50 procent i intensivindlæggelse hos indlagte Covid-19-patienter," står der også.