Nyt pressemøde freder nytårsaften: Ingen nye restriktioner

29/12/2020 15:57

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Forsamlingsforbuddet på max 10 personer fastholdes til nytårsaften, men yderlige restriktioner kommer i første omgang ikke på tale.

Sådan lød det fra sundhedsordfører i Dansk Folkeparti, Liselotte Blixt, efter et møde tirsdag, mellem sundhedsminister Magnus Heunicke og sundhedsordførere fra diverse partier.

Der vil altså ikke være ekstra restriktioner for danskerne at forholde sig til nytårsaften, men nye restriktioner er alligevel på vej, og ifølge Liselotte Blixt, vil der på pressemødet i aften blive sat fokus på mange af de nuværende restriktioner, der i øjeblikket har udløb den 3. januar.

” På mødet fik vi at vide, at der for nu ikke kommer nye regler nytårsaften. Nu vil myndighederne kigge på dagens smittetal, og så vil myndighederne klokken 16 komme med en pakke restriktioner omhandlende efter 3. januar,”

Ifølge B.T. blev det på mødet mellem sundhedsminister- og ordførere diskuteret hvorvidt forsamlingsforbuddet skal skærpes til under ti personer, da dette på grund af epidemiloven ikke er en beslutning regeringen kan træffe uden om folketinget.

Klokken 16.00 forventes det at sundhedsordførerne vil blive informeret om eventuelt nye restriktioner, hvorvidt de nuværende forlænges og i hvor høj grad.

” Skal eleverne i skole, eller skal de blive hjemme efter 3. januar. Samlet set er der ikke besluttet noget endnu,” – Siger Per Larsen, sundhedsordfører hos De Konservative til B.T.