Nye regler for coronapasset

02/07/2021 09:18

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Fra 1. juli udvides gyldigheden af en negativ PCR-test, børn under 16 år undtages for coronapas, og det europæiske coronapas tages officielt i brug. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Fra og med 1. juli giver en negativ PCR-test et gyldigt coronapas i Danmark i 96 timer efter testen er foretaget. Gyldigheden for en negativ antigentest fastholdes på 72 timer.

Reglerne for coronapas til børn er også ændret fra og med i dag, så alle børn under 16 år nu er undtaget for at skulle vise coronapas. Indtil i dag har det kun været børn under 15 år, der var undtaget for at skulle vise coronapas.

Også EU-forordningen om det europæiske coronapas (EU's digitale covidcertifikat) er trådt i kraft den 1. juli. Det betyder, at alle EU- og Schengenlande nu skal anerkende det europæiske coronapas. Den danske coronapas-app fungerer som det europæiske covidcertifikat, hvis man er testet negativ, er vaccineret eller tidligere smittet.

Borgere, der ikke bruger app’s kan hente dokumentation på Sundhed.dk for vaccination, testresultat eller tidligere smitte. Det gælder også ved rejser i EU- og i Schengenområdet.

Læs mere om det europæiske coronapas på Coronasmitte.dk

Immunitet i 12 måneder

Fra og med den 7. juli sker en række yderligere tilpasninger af coronapasapp’en og reglerne. De danske reglerfor immunitet efter vaccination og tidligere smitte ændres, så man er at betragte som immun i 12 måneder efter, at man er færdigvaccineret eller har været testet positiv. Ændringen sker på baggrund af anbefaling fra Sundhedsstyrelsen.

Coronapas-appen er downloadet mere end 2 mio. gange, siden den blev lanceret 28. maj. Man skal opdatere sin app i App Store eller Google Play for, at ændringerne træder i kraft.