Nye corona-restriktioner på vej

05/01/2021 10:59

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Ekstra Bladet skriver nu at man har erfaret at flere nye restriktioner er på vej.

Ifølge Ekstra Bladet har flere kilder bekræftet over for mediet, at nye restriktioner vil ramme Danmark ganske snarligt.

Nyheden kommer efter meldingen om at diverse partiledere i dag vil blive kaldt til et møde med sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup. Mødet skulle ifølge Ekstra Bladet starte klokken 11.30, men hvornår danskerne kan forvente offentliggørelse af de potentielt nye restriktioner, melder mediet ikke noget om.

Ej heller står det endnu klart hvilke restriktioner der er tale om, men et realistisk bud, kunne være at forsamlingsforbuddet, der i øjeblikket er på højst ti personer, bliver sænket til væsentligt mindre.

Regeringens støttepartier har de sidste par dage udtrykt ønsker om et forsamlingsforbud på mindre end ti, og konkret har SF så sent som i dag foreslået at tallet justeres til blot fem personer.

De nye restriktioner bliver efter alt at dømme et resultat af den nye coronamutation der først blev opdaget i England i december, og i går aftes kunne den britiske premierminister, Boris Johnson offentliggøre en omfattende nedlukning.

Mutationen har i alarmerende fart spredt sig rundt om i verden. Også i Danmark er i omegnen af 800 personer allerede konstateret smittede med den nye mutation, der er ca. 70 procent mere smitsom en ’normal’ coronavirus.

Det fik Statens Serum Institut til mandag at udtrykke bekymring til folketinget, eftersom man i SSI frygter at den nye mutation kan medføre et kontakttal på 1,5, hvilket er betydeligt højere end hvad vi har været vant til, og hvad det ønskede kontakttal på under 1,0.