Nu oprettes der endnu flere: Der skal foretages 370.000 dagligt

12/11/2021 13:26

|

Christina Hansen

Foto: Fagbevægelsens hovedorganisation

Mest læste i dag

Endnu flere skal kunne testes efter genindførsel af coronapas

Med beslutningen om at genindføre coronapas stiger behovet for test yderligere. Derfor opjusterer myndighederne nu testkapaciteten, så man samlet kan foretage 370.000 test om dagen.

For at sikre tilstrækkelig med test er regioner og private leverandører gået i gang med at øge testkapaciteten. Fremover vil de kunne udføre 370.000 daglige test for COVID-19. Testkapaciteten fordeler sig således:

PCR-test stiger fra 150.000 til 170.000 om dagen

Hurtigtest stiger fra 100.000 til 200.000 om dagen

De seneste 7 dage har antallet af udførte test i gennemsnit ligget på 125.000 PCR-test om dagen og 45.000 hurtigtest om dagen. Herudover testes der blandt andet på skoler og i privat regi.

Antallet af teststeder er steget, og for tiden er der cirka 160 PCR-testcentre og cirka 110 hurtigteststeder. Alle 98 kommuner har mindst ét PCR-teststed og mindst ét hurtigteststed. Det er regioner, kommuner og de private leverandører, som sammen aftaler de konkrete placeringerne af teststederne.

Direktør i Styrelsen for Forsyningssikkerhed Lisbet Zilmer-Johns siger:

”På ganske kort tid går vi fra at kunne teste 100.000 til 370.000 om dagen. Det kan vi kun, fordi der er et stærkt samarbejde og en god dialog mellem regioner, kommuner og de private leverandører. Der bliver podet, analyseret og knoklet for, at vi har et velfungerende og tilgængeligt test-setup, så vi alle sammen kan fortsætte vores hverdag så normalt som muligt, samtidig med at vi sikrer en god kontrol med epidemien.”

Fra i dag fredag den 12. november skal alle igen bestille tid, hvis de skal PCR-testes. For at forhindre for meget kø er det nemlig ikke længere muligt at møde op uden tidsbestilling ved PCR-teststederne. Hurtigtest hos de private leverandører er dog fortsat uden tidsbestilling. For at undgå køer her opfordrer myndighederne til at benytte hele åbningstiden ved hurtigteststederne.

Sundhedsmyndighederne anbefaler fortsat PCR-test, særligt hvis du har symptomer eller er nær kontakt med en smittet. Husk også, at mundbind anbefales, når du skal testes.