Nu er der åbent: Det skal du være særlig opmærksom på

18/11/2021 09:35

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Skattestyrelsen har netop åbnet forskudsopgørelsen for 2022. Den kommer efter et år præget af Corona-situationen, hvor borgerne foretog rekordmange ændringer i deres forskudsopgørelser. Det viser netop offentliggjorte tal. Med åbningen af forskudsopgørelsen opfordrer Skattestyrelsen borgerne til at tjekke, om deres oplysninger stemmer for året, der kommer.DEL PÅ:

Skattestyrelsen har netop åbnet forskudsopgørelsen for 2022, efter et år præget af Corona-situationen med bl.a. nedlukning, øget hjemmearbejde og ændret økonomi for mange. Danskernes Skattebetaling, som Skattestyrelsen netop har offentliggjort, viser, at borgerne i løbet af 2020 foretog 3,1 mio. ændringer på forskudsopgørelserne, heraf 1,2 mio. ændringer alene på felterne for kørselsfradrag, overskud af egen virksomhed, b-indkomst og håndværker- eller servicefradrag. Det er en stigning på 18 pct. på disse felter sammenlignet med året før.

- Borgerne var rigtig gode til at få deres ”corona-ændringer” med på forskudsopgørelsen sidste år, hvor pandemien ramte os. Bliv ved med det. Med forskudsopgørelsen for 2022 ser vi fremad. Derfor er det tid til at tjekke, om oplysningerne i forskudsopgørelsen stemmer med de forventninger, man har til året, der kommer, eller om noget skal justeres, siger underdirektør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen.

Foreløbige tal tyder på, at tendensen med det store antal ændringer fortsætter ind i 2021 på den forskudsopgørelse, der blev åbnet for et år siden. I de første otte måneder af 2021 er der allerede lavet mere end 1,1 mio. ændringer på de fire felter. Det svarer til 95 pct. af alle de ændringer, som blev foretaget i 2020.

Hvad skal borgerne være opmærksomme på for 2022?
Oplysningerne i den nye forskudsopgørelse stammer fra data, Skattestyrelsen har om borgernes indkomst og fradrag for det seneste år. Men det er ikke alt, Skattestyrelsen automatisk får ind. Derfor er det vigtigt, at borgerne selv tjekker forskudsopgørelsen og retter, hvis noget ikke stemmer.

- Selvom borgerne er blevet rigtig flittige til at rette deres oplysninger, er det ikke alle, der er opmærksomme på, hvor meget deres egne ændringer betyder for det resultat, de får, når årsopgørelsen kommer foråret efter indkomståret. Bliver det skattesmæk eller penge retur? Det kan man selv være med til at styre ved at give sin økonomi et servicetjek nu, siger Jan Møller Mikkelsen.

Særligt bør borgerne være opmærksomme, hvis de:

Har fået nyt job eller er gået op/ned i løn
Har hjemmearbejdsdage
Har købt eller solgt bolig
Har skiftet indtægtsstyre, fx. skiftet fra løn til dagpenge eller omvendt
Har ændring i overskud af egen virksomhed, eller virksomheden er lukket

Vil man være sikker på at betale den korrekte skat allerede fra starten af året, skal borgere, der er bagudlønnede, justere forskudsopgørelsen senest den 10. januar 2022.