Nu er der penge på vej til over 400.000 danskere

27/01/2022 08:59

|

Christina Hansen

Foto. Shutterstock

Mest læste i dag

Nu kan mange danske husstande se frem til en økonomisk håndsrækning.

I rigtig mange danske hjem mærker man i øjeblikket, at varmeregningen er markant dyrere end normalt. 

Især for de husstande som varmer boligen op med gasfyr, er regningen væsentligt højere end den plejer at være. Derfor arbejder klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen sammen med en række partier på, at de danskere som er hårdest ramt skal have hjælp.

Ifølge Finans er der tale om 416.000 danske husstande, der kan forvente en varmeregning der er mellem 10.000 til 30.000 kroner dyrere end normalt. 

Også visse husstande som opvarmer boligen med fjernvarme, vil kunne mærke at regningen er dyrere. 

Her klimaministeren at der skal gives en varmecheck til de danskere som er hårdest ramt - det vil sige dem som har individuelt gasfyr eller som bor i fjernvarmeområder, hvor fjernvarmeforsyningen primært er gas.

Sådan skal der hjælpes

Forslaget til hjælp er en skattefri check. 

Ministeren har i dag, torsdag, indkaldt alle Folketingets partier til et møde om energipriserne og checken.

Det er dog ikke alle familier som kan se frem til hjælp.

"Vi synes ikke, at den skal gives til folk med meget høje indkomster. Derfor foreslår vi, at vi bliver enige om at finde et niveau, hvorunder den kan udbetales, så folk med millionindtægter ikke kan få den," lyder det fra Dan Jørgensen

Planen er ikke, at familierne selv skal søge om hjælpen. Det er meningen, at man automatisk modtager checken hvis man ligger under indkomstgrænsen. 

Det er endnu ikke fastsat, hvor grænsen vil ligge og heller ikke hvor meget checken vil være på.

Ministeren udtaler dog, at det "klart skal være en check som kan mærkes" - en hvor meget den er på, det er ikke fastlagt.